Word Regiocoördinator (vrijwillig) voor Open Monumentendag

Regio Brabant | Regio Drenthe | Regio Utrecht | Uren flexibel (gemiddeld 8 uur per week)

Heb jij een passie voor erfgoed en in het bijzonder voor monumenten? Ben jij een mensenmens die graag netwerkt en verbindt? Ben je servicegericht en werk je nauwkeurig? Dan ben jij de kandidaat die wij zoeken! Om Open Monumentendag (OMD) nog beter op de kaart te zetten, is initiatiefnemer Nederland Monumentenland op zoek naar nieuwe collega’s die dé schakel willen zijn tussen de verschillende comités in de regio’s en de overkoepelende landelijke organisatie van OMD.

Wie zijn wij?
Wij zijn Nederland Monumentenland, een stichting met ANBI status die zich sterk maakt voor het behoud van Nederlandse monumenten. Dit doen wij door de monumenten te verbinden met het dagelijks leven van de Nederlander, om zo het draagvlak te vergroten. Door ontmoetingen tussen eigenaren, erfgoedprofessionals, publiek en monumenten te organiseren en te faciliteren, worden de monumenten beleefd, opnieuw gewaardeerd en gekoesterd. Onderdeel van ons werk is de organisatie van het jaarlijks terugkerende OMD weekend. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door 300 lokale comités in het land, waar rond de 18.000 vrijwilligers werkzaam zijn. Comités zijn overkoepelende en ondersteunende organisaties die samen met plaatselijke historische verenigingen en andere cultuurhistorische- en erfgoedinstellingen een lokaal programma samenstellen voor hun stad of dorp.

Wat doen wij
Voor het OMD weekend ondersteunen wij de verschillende comités in het land met een landelijke website, de keuze van het jaarlijkse thema, het beschikbaar stellen van promotiemateriaal, de organisatie van startbijeenkomsten etc. Om deze ondersteuning te kunnen optimaliseren zijn wij op zoek naar drie regiocoördinatoren voor de provincies Brabant, Drenthe en Utrecht.

Wat ga jij doen
Je bent de verbindende schakel tussen de landelijke organisatie van het OMD weekend (Nederland Monumentenland, standplaats Amersfoort) en de comités in jouw regio. Een aantal comités hebben het hele jaar door ondersteuning nodig, maar het grootste deel van de comités alleen tijdens of vlak voor het evenement (tweede weekend van september). De ondersteuning vindt plaats in de vorm van:

  • Halfjaarlijks een bezoek brengen aan de comités in jouw regio
  • Het actueel houden van de contactgegevens van jouw comités
  • Bekend zijn met de samenstelling en situatie binnen het comité
  • Attentiebeleid voor bijvoorbeeld jubilarissen
  • Comités helpen met inloggen en verwerken gegevens op de landelijke OMD website
  • Taaltechnisch controleren van aangeleverde stukken voor de landelijke OMD website
  • Oog hebben voor de “bijzondere verhalen” en deze terugkoppelen naar de manager Marketing en Communicatie ter promotie van het OMD weekend
  • Meedenken met het comité over de werving van vrijwilligers

Hoeveel tijd gaat het je kosten en wat is de vergoeding
Dit is afhankelijk van de grootte van de provincie en het aantal comités dat daar actief is. Ook is het mede-afhankelijk van jouw eigen inbreng, maar we verwachten dat je gemiddeld één dag in de week voor ons werkzaam bent, hoofdzakelijk in de maanden februari tot en met augustus.

We bieden je een vrijwilligersvergoeding en de technische ondersteuning die je voor de uitvoering van de functie nodig hebt zoals bijvoorbeeld een laptop. Daarnaast krijg je in de beginperiode uiteraard extra ondersteuning voor de inhoudelijke invulling van de werkzaamheden. De maximale vrijwilligersvergoeding voor 2023 is vastgesteld op: € 5,00 per uur, tot een maximum van € 190 per maand en tot een maximum van € 1.900 per jaar. Lees meer over vrijwilligersvergoedingen op de website van de Belastingdienst.

Wat vragen wij van jou
Wij vinden het belangrijk dat je toegankelijk, goed benaderbaar en prettig in de omgang bent. Tevens is het waardevol als je actief kunt luisteren; iemand je volle aandacht geven, belangstelling tonen, iemand de ruimte geven zijn verhaal te doen, vragen stellen, etc. Het is met name wezenlijk dat je weet wat er binnen een comité speelt en waar een comité behoefte aan heeft. Daarnaast vragen we enige kennis van Microsoft Office en is het wenselijk dat je in het bezit bent van rijbewijs B.

Enthousiast?
Ben je enthousiast geworden, vul onderstaand formulier in dan nemen wij contact met je op. Wil je meer informatie? Bel of mail ons via onderstaande contactgegevens en vraag naar Willeke Coenen.

Contactgegevens
Nederland Monumentenland
Daam Fockemalaan 22
3818 KG  Amersfoort
033-2091000
email: info@monumentenland.nl
www.monumentenland.nl

Scroll naar boven