Webinar reeks ” De buitenplaats als duurzaam inspiratiepunt”

Stichting Erfgoed Landfort organiseert in samenwerking met sKBL een unieke reeks van vier bijeenkomsten rond het thema “De buitenplaats als (duurzaam) inspiratiepunt” die tevens als webinars zullen worden vormgegeven.

Deze reeks is gericht op erfgoedvrijwilligers op alle historische buitenplaatsen in Nederland. Inspirerende en geïnspireerde mensen zullen kun kennis, ervaring en inzichten delen en overbrengen aan hun gehoor in de zaal en via digitale kanalen. De bijeenkomsten worden georganiseerd op Huis Landfort. Een panelmaster zal binnenkomende (digitale) vragen voorleggen aan de sprekers. Het digitale publiek bestaat uit vrijwilligers op andere Nederlandse historische buitenplaatsen en KBL-geïnteresseerden. 

Het centrale thema zijn de kastelen en historische buitenplaatsen in het algemeen en hun behoud. Het doel is om de geweldige groep van erfgoedvrijwilligers te motiveren en te inspireren en hun verbondenheid te vergroten.

Sprekers zullen ingaan op de vragen: Wat maakt de historische buitenplaatsen zo bijzonder? Waarom dienen ze bewaard te blijven? Waarom spannen mensen zich al eeuwen in om ze te behouden? Wat is de beste balans en wat is nu hun maatschappelijke waarde?

Wat geven deze plekken aan hun bezoekers? Welke betekenis hebben ze voor ons natuurbehoud? De bijeenkomsten en opnamen vinden in september, oktober en november 2024 plaats. Naderhand worden de opnamen ook digitaal, via de website van sEL, sKBL en via nieuwsorganen van historische buitenplaatsen gedeeld. Daardoor zijn ze op ieder gewenst tijdstip terug te kijken! 

Bent u geïnteresseerd in de bijeenkomsten, mail dan uw belangstelling naar info@skbl.nl zodat wij u kunnen informeren.

Vrijwilliger aan het werk in de tuin van slot Zuylen©Trudelies de Graaf

Scroll naar boven