Vier Halloween op een kasteel

Waar kun je nu beter griezelen dan op een kasteel. Daar waar al zoveel gebeurd is en waar je de geesten kunt verwachten. Deze vier kastelen vieren Halloween. Halloween wordt op 31 oktober vooral in Amerika gevierd, maar dit griezelfeest vindt ook zijn weg in Nederland. Hieronder staan de festiviteiten genoemd die in het weekend van 28 en 29 oktober worden gehouden.

 

Kasteel Rosendael

Inmiddels is Halloween op kasteel Rosendael legendarisch. Vreemde verhalen, rare geluiden en enge gebeurtenissen…. Durf jij met mee op pad door het duistere kasteel en het donkere park!

Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar (niet geschikt voor angstige kinderen)

Zaterdag 28 oktober tussen 18.30 – 22.30 uur (duur ca. 1 uur / diverse starttijden)

Meer informatie: https://www.glk.nl/actueel/evenementen1/evenement/?bericht=2464

 

Kasteel Duivenvoorde

Voor het eerst wordt Kasteel Duivenvoorde op zondag 29 oktober omgetoverd tot een waar spookkasteel en het is nu al een succes, want het is uitverkocht. Maar toch laten we hier weten dat Duivenvoorde haar eerste stappen op het griezelpad heeft gezet.

Meer informatie: https://www.kasteelduivenvoorde.nl/activiteiten/2017/halloween-op-duivenvoorde/

 

Huis Bergh

Vier de herfstvakantie op Kasteel Huis Bergh met het thema voor de Kinderboekenweek 2017 “Gruwelijk eng!”. En omdat het kasteel een superplek is om te griezelen, kun je tijdens de herfstvakantie bij ons in het kasteel een gruwelijk griezelige kasteeltocht mee maken.

Nog op woensdag 25 en zondag 29 oktober om 13.00 en 14.30 uur.

Meer informatie: http://huisbergh.nl/kinderen/herfstvakantie/

 

Kasteel Hoensbroek

Zaterdagavond 28 oktober verandert Kasteel Hoensbroek in een spannend Bokkenrijders decor. Stap in het verhaal over de bende van de Bokkenrijders uit de 18de eeuw en laat je meeslepen in dit spannende avontuur. Luister naar de boeren en vilders en zie waarom ze besluiten om te gaan roven. Worden ze gepakt of ontkomen ze aan de harde hand van schout Franssen? Dit toneelspel is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar: de scenes zijn zeker spannend, maar zonder angstaanjagende beelden. De tocht duurt een uur. Meer informatie: https://www.kasteelhoensbroek.nl/wat-is-er-te-doen/bokkenrijderstocht-voor-galg-en-rad/

 

Is Halloween al te spannend dan kun je genieten van het donker tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober. Op veel landgoederen en in natuurgebieden mag je normaal na zonsondergang niet komen, maar tijdens de Nacht van de Nacht kan dat wel. Er is zoveel te zien en te beleven in het donker. Staatsbosbeheer, de Landschappen en Natuurmonumenten bieden allerlei mogelijkheden om landgoederen en natuurgebieden die avond te bezoeken. Kijk op hun websites voor locaties en tijden.

 

Een andere kans om het donker te beleven op een landgoed is op 3 november tijdens de Volle maanwandeling op landgoed De Schaffelaer. Normaal is landgoed de Schaffelaar na zonsondergang niet toegankelijk, maar op vrijdag 3 november wordt eenmaal uitzondering gemaakt. Het is dan (bijna) volle maan. De boswachter neemt u dan in het donker mee over het landgoed. Meer informatie: https://www.glk.nl/actueel/evenementen1/evenement/?bericht=3273

Scroll naar boven