Agenda – Vier de lente op Hackfort

De eerste voorjaarsbloeiers, zoals sneeuwklokjes en bonte krokussen dienen zich aan. Een heerlijk teken dat de lente in aantocht is. De boswachters van Natuurmonumenten vieren dat op zondag 12 maart door speciaal van 12:00 tot 16:00 uur het voorplein bij kasteel Hackfort open te zetten. Hier kunnen bezoekers extra genieten van een tapijt van fleurige voorjaarsbloeiers.

stinzenplanten Hackfort
Foto Natuurmonumenten / Voorjaarstapijt op Hackfort

Nieuwe uitbater

Ook de Keuken van Hackfort staat voor een nieuwe start. De nieuwe uitbaters stellen zich graag aan de bezoekers voor en zorgen deze zondagmiddag voor marshmallows bij een consumptie om te roosteren boven de vuurkorven. Leuk en lekker voor jong en oud.

Wisselende bloementapijten

Landgoed Hackfort staat landelijk bekend om de steeds wisselende, prachtige bloementapijten in het voorjaar in het parkbos rondom het kasteel. De afgelopen jaren heeft Natuurmonumenten, met hulp van vele vrijwilligers, zo’n half miljoen bollen geplant. Deze stinzenplanten, zoals lenteklokjes, vingerhelmbloem, holwortel, vogelmelk en narcissen, komen ieder op hun eigen moment tot bloei. Kom regelmatig terug en ontdek zo de vele kleuren van het voorjaar op Hackfort.

Deze en andere leuke (gezins)activiteiten van Natuurmonumenten in de Achterhoek zijn ook te vinden op www.natuurmonumenten.nl/activiteiten.