Verborgen verhalen van Gelderse kastelen en buitenplaatsen

 

Kinderboek

Schrijvers van de Ronde Tafel, Verborgen verhalen van Gelderse kastelen en buitenplaatsen, Zutphen / Wijk bij Duurstede 2018

Ter gelegenheid van de Dag van het Kasteel 2018 heeft de Nederlandse Kastelenstichting een kinderboek laten samenstellen door het schrijverscollectief Schrijvers van de Ronde Tafel. Verhalen die de werkelijkheid van het leven op de buitenplaats of het kasteel door de eeuwen heen zichtbaar maken aan de hand van de avonturen van een kind.

Mooie verhalen, die de kinderen de verbinding laat leggen tussen de geschiedenis van een landgoed en de hedendaagse situatie, zoals bijvoorbeeld op landgoed Klarenbeek waar nog steeds de familie Krepel woont, nazaten van de Krepel uit het verhaal Het konijn van Klarenbeek (1890).

De verhalen spelen op IJsselvliedt, Kasteel Vorden, Huis Empe, De Zwaluwenburg, Kasteel Bronkhorst, ‘t Barebos en de Essenburgh, Landgoed Klarenbeek, ‘t Suideras en Schouwenburg.

Niet alle plaatsen zijn zomaar te bezoeken, maar als je na het lezen van de verhalen nieuwsgierig bent geworden, is een bezoek op de Dag van het Kasteel in 2019 misschien wel mogelijk.

Verborgen verhalen van Gelderse kastelen en buitenplaatsen is een gebonden uitgave van GelderBoek Uitgevers en de Nederlandse kastelenstichting. Het telt negen verhalen en bevat leuke illustraties van Paul Oole. Het boek kost € 10,- ex. verzendkosten en is te bestellen bij de Nederlandse Kastelenstichting via info@kastelen.nl

Scroll naar boven