Vakwedstrijd voor restauratietalenten

Stichting Ribo, Skills Heroes en het ROC van Twente organiseren op 10 en 11 december 2014 de allereerste Skills Heroes vakwedstrijd. Deze wedstrijd, waarin MBO-studenten dé kans krijgen om hun restauratietalenten te laten zien, vindt plaats in het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht aan de Haarweg 3 in Hengelo.
Elke wedstrijddeelnemer krijgt een verschillend houten object dat hersteld moet worden volgens de eisen die de restauratiebranche stelt. Vanuit de Vereniging Timmerwerk Restauratie wordt bijvoorbeeld een complex kozijn ingebracht, dat de deelnemers volgens de Uitvoeringsrichtlijn Restauratietimmerwerk dienen te herstellen.
Het doel van deze dagen is om industriële technieken toe te voegen aan het ambachtelijke werk dat de restauratievakman tegenkomt.
Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo, zal op 10 december om 9.45 uur de opening verrichten. De winnaar zal donderdag 11 december om 15.45 uur bekend worden gemaakt door Eddy van Hijum (gedeputeerde van de Provincie Overijssel voor Economie, Energie en Innovatie).
Meer info: www.rop-nederland.nl en www.ribo.nl.