Uitreiking Ithakaprijs 2016

De Vanenburg, Putten
De Vanenburg, Putten

Op woensdag 12 oktober 2016 vindt voor de tweede maal de uitreiking plaats van de Ithakaprijs en het Ithakastipendium. De feestelijke bijeenkomst op De Vanenburg in Putten wordt opgeluisterd door een voordracht van Els van der Laan, die in 2015 het Ithakastipendium ontving. Voorts worden de aanwezigen vergast op een voordracht door dichter, romanschrijver en vertaler Willem van Toorn.

Bekijk hier het complete programma.

De genomineerden voor de Ithakaprijs zijn

  1. Kees van der Leer & Henk Boers, Huygens’ Hofwijck. De buitenplaats van Constantijn & Christiaan, Voorburg 2015
  2. C. Boschma-Aarnoudse, Buitenplaatsen in de Purmer. Investeren en buiten leven in een Noord-Hollandse polder, Wormer 2016
  3. Ignus Maes (red.), Kasteel Keukenhof: huis en haard, Hilversum 2015. (Dit boekje behoort tot een serie van boekjes die historische aspecten uit het rijke verleden van Keukenhof te Lisse centraal stellen).
  4. Bea Groen, Amelisweerd & Rhijnauwen. Wandelen en verkennen van heden en verleden, Utrecht 2015
  5. Martin van de Broeke, Het pryeel van Zeeland. Buitenplaatsen op Walcheren 1600 – 1820, Hilversum 2016
  6. Rudolf J. Wielinga, Tuinhuizen in Fryslân. Theekoepels en priëlen, Leeuwarden 2016
  7. Taco Hermans, Middeleeuwse woontorens in Nederland. De bouwhistorische benadering van een kasteelvorm. Deel I (teksten), Deel II Catalogi en bijlagen, Hilversum 2016

U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden nodig via  info@skbl.nl.  Het aantal plaatsen is beperkt.