Toekomst Museum Nienoord verzekerd

Museum Nienoord in het Groningse Leek ontvangt in 2017 verdubbelde subsidies van provincie en gemeente. Hierdoor is de toekomst verzekerd.

Eind 2015 leek het doek te vallen voor het borg- en rijtuigenmuseum. Sinds de bezuinigingen op de cultuur kreeg het museum zestig procent minder subsidie. Een speciale taskforce slaagde erin met een minimum aan museummedewerkers, maar met steun van gemeente en provincie, het museum voor 2015 en 2016 in stand te houden.
Nienoord1
Programmering
Nu is er dan ook financiële duidelijkheid voor 2017. Het museum viert dat met uitbreiding van de programmering én de openingstijden; het museum zal het hele jaar open zijn.‘Visitekaartje’
Burgemeester Berend Hoekstra van Leek is verheugd dat de provincie het museum een substantiële subsidie heeft toegekend.
‘Hiermee geeft het provinciebestuur ook een mooi signaal af naar het bestuur en de vele vrijwilligers van het museum, dat ze met hun plannen op de goede weg zijn. De gemeente is graag bereid om met raad en daad het museum te ondersteunen. Immers, de borg is toch een belangrijk visitekaartje van onze gemeente’, aldus Hoekstra.