Themadossier Beheer en Bestuur

Deel uw verhaal

sKBL stimuleert de uitwisseling van kennis en ervaring. Heeft u de kennis in huis omtrent governance, organisatievormen, financiële bedrijfsvoering, cultureel ondernemerschap of beleids-/ondernemingsplannen? Heeft u een interessant project afgerond of bent u hiermee bezig? Deel uw verhaal met het netwerk van sKBL.

Uitgelicht

Een vijver uitbaggeren lijkt simpel maar voor vijvers en grachten rondom KBL is het toch vaak een precaire aangelegenheid. Het terrein verdraagt het werken met zware machinerie vaak slecht en tegelijk speelt een deel van het verleden zich in het water van de gracht af. Lees hier hoe Stichting Erfgoed Landfort het baggerproject heeft aangepakt op Landfort.

Net zoals kastelen, buitenplaatsen en landgoederen als cultureel erfgoed veelomvattend en complex zijn – evenzo complex is het professioneel beheren van KBL. Een aangelegenheid waar veel bij komt kijken en waarbij men van veel markten thuis moet zijn. Er moet kennis in huis zijn van governance (directie/bestuur), organisatievorm (stichting, vereniging, BV), financiële bedrijfsvoering (solvabiliteit, administratie), cultureel ondernemerschap (fondswerving, sponsoring, schenkingen), beleidsplan/ondernemingsplan (lange termijnstrategie).

Informatie

Fondsen

In Nederland zijn diverse fondsen die bijdragen aan het behoud van kastelen, buitenplaatsen en landgoederen. U vindt hier een overzicht van de relevante fondsen. We stellen aanvullingen zeer op prijs. U kunt deze melden door ons een e-mail te sturen. 

sKBL Studiedagen

Nieuws omtrent Beheer en Bestuur

Scroll naar boven