Agenda – Symposium Muiderslot ‘Ontstaan van Holland’

Elke twee jaar organiseert Rijksmuseum Muiderslot een wetenschappelijk symposium.
Naar aanleiding van het succes van eerdere symposia hebben het Muiderslot en de werkgroep ‘Ontstaan van Holland’ van de Provincie Zuid-Holland de krachten nu gebundeld.

23 januari 2019: Stad & Slot in de Middeleeuwen

De eerste studiedag staat in het teken van de internationale positionering van het Muiderslot als ‘Amsterdam Castle’ en de wisselwerking tussen steden en kastelen in de Middeleeuwen. Deze dag komt tot stand in samenwerking met de Universiteit van Leiden en het Historisch Genootschap Amstelodamum. Bekijk het volledige programma.

24 januari 2019: Holland ontluikt

Als vervolg op het congres De dageraad van Holland, 1000-1300 in 2017 in Leiden, staat deze tweede symposium dag in het teken van multidisciplinair onderzoek naar het ontstaan van het graafschap Holland. De invulling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de provincie Zuid-Holland, de Gemeente Vlaardingen en Holland Historisch Tijdschrift. Bekijk het volledige programma.

Het verhaal van Holland

Vanaf juni 2019 maakt Rijksmuseum Muiderslot deel uit van het landelijke netwerk Canonmusea met de invulling van het venster graaf Floris V. De vroegste bouw- en ontwikkelingsgeschiedenis van het Muiderslot, Amsterdam en het graafschap Holland zullen de komende jaren in het museum op verschillende manieren en in wisselende vormen onder de aandacht van de bezoekers worden gebracht.

Inschrijving

  • Waar: Rijksmuseum Muiderslot, Herengracht 1, 1398 AA Muiden.
  • Wanneer: 23 en/of 24 januari 2019 10.00-17.00 u (inloop vanaf 9.30 u).
  • Entree: Kosten voor deelname bedragen € 15,- per dag, inclusief entree tot het museum (indien u een Museumkaart bezit, deze graag tonen aan de kassa bij binnenkomst); geen studentenkorting van toepassing.
  • Inschrijving: Aanmelden via deze link. Uw aanmelding is pas definitief na betaling. Draai uw scherm bij aanmelding via smartphone. Er is plek voor maximaal 70 deelnemers per dag. Indien u beide dagen wilt komen, meldt u dan s.v.p. voor beide dagen apart aan.
  • Bereikbaarheid: Meer info over onze bereikbaarheid vindt u hier.