Symposium Het Loo ‘De toekomst van de buxus’

Op maandagmiddag 30 maart 2015 organiseert de Vereniging van Erfgoedhoveniers op Het Loo het symposium “De Toekomst van de Buxus”. Meerdere deskundige sprekers geven dan hun visie en oplossingen op de telkens terugkerende ziektes in de buxus.

De ziekteschimmels in de buxus veroorzaken overal problemen, dus ook in historische tuinen. Vereniging van Erfgoedhoveniers hoopt op dit symposium een ander licht te werpen op deze problematiek. Sprekers zijn: Willem Zieleman (tuinbaas Het Loo), Didier Hermans (kweker/onderzoeker Buxus België), Kurt Heungens (Vlaams infocentrum land- en tuinbouw), Emiel van de Berg (Groenburo) en verschillende hulst- en buxuskwekers. Centraal staan vragen zoals: Hoe kan men deze ziektes bestrijden? Welke alternatieven zijn er binnen en buiten de buxusfamilie? Heeft de buxus nog een toekomst? En wat zijn de ervaringen met het vervangen van de buxus? Daarnaast is er waarschijnlijk tijd voor een rondleiding door de tuinen van Het Loo.

Bent u geïnteresseerd, meldt u zich aan via www.erfgoedhoveniers.nl/aanmelden. Hier vindt u desgewenst ook meer informatie. Deze unieke studiebijeenkomst vindt plaats op maandag 30 maart 2015 van 13.00 tot 17.00 in Paleis Het Loo. Deelname kost € 75,-. Iedere tweede persoon die met u meekomt, betaalt € 25,-. Voor de Leden van de Vereniging van Erfgoedhoveniers is het symposium gratis toegankelijk.