Stromende grachten en groene parken: hoe houden we historische buitenplaatsen klimaatproof?

Met het Kennisprogramma Klimaatrobuuste Buitenplaatsen experimenteert sKBL samen met haar partners in de praktijk met klimaatrobuuste maatregelen. Er zijn proeftuinen en klimaatrobuuste tools ontwikkeld en er is interdisciplinaire samenwerking gezocht met vertegenwoordigers en kennispartners op het gebied van erfgoed, klimaat en water. Tijdens de vakbeurs MONUMENT zal sKBL stilstaan bij de vraag: hoe houden we historische buitenplaatsen klimaatproof?

Nederland telt ruim 550 historische buitenplaatsen en landgoederen die gezamenlijk meer dan 18.000 hectaren bedekken. Buitenplaatsen zorgen lokaal voor werkgelegenheid en een duurzame en gezonde leefomgeving, met ruimte voor recreatie en rust in verstedelijkte gebieden. Met een aantal voorbeelden uit de praktijk van het programma zullen Yvonne Molenaar (directeur sKBL), Jephta Dullaart (Erfgoed Deal) en Ivor de Baat (Stichting Het Utrechts Landschap) toelichten hoe dit erfgoed benut en versterkt kan worden in de aanpak om landelijke en stedelijke gebieden klimaatbestendig te maken.

MONUMENT is dé vakbeurs voor het beheer en behoud van monumentaal erfgoed en richt zich specifiek op onderhoud, herbestemming, restauratie en verduurzaming van monumenten.

Praktische informatie Lunchlezing

Datum: dinsdag 23 mei 2023
Tijd: 13:30 – 14:30
Locatie: Brabanthallen, Diezekade 1, 5222AK Den Bosch, Podium MONUMENT
Tickets: Gratis online voorregistreren kan van 28 maart tot en met maandag 22 mei. Een ticket aan de deur kost € 30,- inclusief BTW.
Aanmelden lezing: Aanmelding vooraf is aan te raden, want vol is vol! 

Scroll naar boven