Speurneuzen in Park Vijversburg

Kinderboek

Astrid Kuiper, Speurneuzen in Park Vijversburg, Gorredijk 2016

Speurneuzen op VijversburgOok voor kinderen is veel te beleven op buitenplaatsen. Zo ook in Park Vijversburg te Tytsjerk. In het onlangs verschenen kinderboek Speurneuzen in Park Vijversburg horen broer en zus Kick en Saar vreemde geluiden en gaan stiekem op onderzoek uit. Hoewel het park ’s avonds eigenlijk gesloten is, staat nu het hek gelukkig open. Astrid Kuiper leidt de kinderen met een handige indeling van hoofdstukken langs de verschillende elementen in het park: de volière, de theekoepel, een beeld, een grot en de kluizenaarshut, waar misschien nog wel een kluizenaar woont! Het verhaal is avontuurlijk, spannend en leerzaam en voorzien van prachtige illustraties. Het nodigt echt uit om eens in het park te gaan kijken. En wat dat geluid nu was? Dat verklap ik hier niet. (SO)

Lieuwe vindt het prachtig
Lieuwe vindt het prachtig

Voorleesoma Lydia en haar kleinkinderen vinden het een boekje om vaak te herhalen. Het is ook verschenen in het Fries onder de titel: Speurnoazen yn Park Fiversburch. 

 

Astrid Kuiper, Speurneuzen in Park Vijversburg, Uitgeverij Bornmeer, 32 pagina’s met illustraties van Monique Beijer.  Om voor te lezen 4-6 jaar. Om zelf te lezen tot 10 jaar. Prijs € 12,50.

 

Scroll naar boven