sKBL-werkgroep educatie KBL

Educatie is vaak een belangrijk onderdeel van het activiteitenaanbod van KBL. Binnen sKBL bestond al langer de wens om het educatie-aanbod op KBL overzichtelijk in beeld te brengen. De werkgroep educatie KBL heeft de handschoen opgepakt en gaat hier de komende tijd mee aan de slag. De werkgroep bestaat uit drie sKBL-vrijwilligers, Cécile Verburg, Gieneke de Ruiter en Sylvia Hörmann, die allen een achtergrond hebben in onderwijs en educatie.

De werkgroep educatie met van links naar rechts Jennemie Stoelhorst, Cecile Verburg, Gieneke de Ruiter en Sylvia Hörmann.

Op 3 maart 2022 kwam de werkgroep samen met sKBL directeur Jennemie Stoelhorst voor het eerst bijeen in het restaurant van kasteel Maurick te Vught. Een nog frisse maar open voorjaarsdag, een prachtige locatie, een heerlijke kop koffie in het Prins Hendrik van Maurick restaurant én de nodige ‘passie’ waren dé ingrediënten (zo bleek later) om tot goede plannen te komen.
We delen onze plannen graag met u. Onze werkgroep begint met een inventarisatie van educatie bij KBL aan de hand van de informatie die binnen sKBL bekend is en op de websites van KBL te vinden is. Vervolgens bekijken we de inventarisatie inhoudelijk. Waar zijn overeenkomsten te vinden? Wat zijn good practices? Waarom scoren sommige locaties beter dan andere bij kinderen en jongeren? Uiteraard doen we daarbij navraag bij de diverse locaties. Ook willen we nagaan of er behoefte is aan goede ideeën, educatie- ondersteuning en dergelijke.
Het is een flinke maar mooie klus die we graag aangaan. Ons ultieme doel is er sámen als organisaties beter, rijker van worden!

Als u na het lezen van dit alles informatie of ideeën over educatie wilt delen met onze werkgroep, schroom dan niet en laat het ons weten via info@skbl.nl.

Kasteel Maurick
Scroll naar boven