Simke de Specht en het geheimzinnige landhuis

Er verschijnen nogal eens boeken die een beeld schetsen in vogelvlucht. In dit leuke kinderboek wordt dit heel letterlijk gedaan. De specht Simke overziet het park van Dekema State in het Friese Jelsum vanaf een tak in de lindeboom en gaat op verkenning in het huis met hulp van een bevriende vuurvlieg.  

De rijke historische tuin en de inrichting van het huis komen als spannend avontuur over het voetlicht. Voor kinderen een leuke kennismaking met het leven op de buitenplaats, vroeger en nu. Dit verhaal is vooral heel leuk om voor te lezen, terwijl de luisterende kinderen ondertussen de prachtige illustraties van Linda de Haan kunnen bekijken.  

Het aardige is ook dat dit boekje voor kinderen in hetzelfde jaar verschijnt als het kolossale 700 pagina’s tellende boek Dekema State Jelsum. Biografie van een landgoed van Yme Kuiper en Sjoerd Cuperus. Na het lezen van beide werken is een bezoek met het hele gezin aan Dekema State een logische volgende stap. SO 

Simke de Specht en het geheimzinnige landhuis is een gebonden uitgave met illustraties van Linda de Haan en uitgegeven door uitgeverij Louise. Het boekje telt 40 pagina’s.  

Astrid Kuiper, Simke de Specht en het geheimzinnige landhuis, Grou 2020.
ISBN 9789491536991
Prijs: € 15,- 

Scroll naar boven