Open, dicht, OPEN!

Goed nieuws, vanaf vandaag mogen de poorten van de publiekstoegankelijke kastelen en historische buitenplaatsen weer open. Vandaag openen talloze culturele instellingen, waaronder vele kasteel- en buitenplaatsmusea met hun prachtige tuinen en parken, hun poorten weer voor u. U bent er dus weer van harte welkom en men ziet u er heel graag komen. Geniet van al deze lang gesloten schatten, maar blijf voorzichtig voor uzelf en voor elkaar. Wij zullen de komende tijd onze agenda weer aanvullen met diverse tips voor bijzondere activiteiten op deze mooie locaties.

Er is op de locaties hard gewerkt aan de noodzakelijke aanpassingen, zoals verantwoorde looproutes, online ticketverkoop of reserveringssystemen om bezoekersstromen te kunnen reguleren en aanvullende hygiënemaatregelen. Dit is allemaal bedoeld om de bezoekers veilig en verantwoord welkom te kunnen heten. Daarnaast is het met de huidige set aan maatregelen voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht om een mondmasker te dragen en bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs te tonen.

Overigens zijn niet alle huizen weer toegankelijk en soms is dat enkel het park dus het is verstandig om voorafgaand aan uw bezoek de website van de locatie te raadplegen voor de geldende regels, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Nog geen idee welk kasteel of welke buitenplaats u weer als eerste wilt bezoeken? Hieronder een aantal tips uit Gelderland.

Huis Zypendaal, Arnhem

Rosendael
26 januari gaat kasteel Rosendael weer open. Van dinsdag t/m zondag zijn winkel en park van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Op zaterdag en zondag is het kasteel op eigen gelegenheid te bezoeken van 12.30 tot 16.00 uur. In verband met de mondkapjesplicht geeft het kasteel voorlopig geen rondleidingen in het kasteel op vaste momenten. Voor groepen zijn op aanvraag wel rondleidingen te boeken.

Zypendaal
Vanaf zondag 30 januari is huis Zypendaal ook weer elke zondag geopend van 13.00 tot 16.00 uur om op eigen gelegenheid te bezoeken. Ook op Zypendaal bieden wij voorlopig geen rondleidingen aan tijdens de openstelling. Groepen kunnen op aanvraag wel een rondleiding boeken.

Doorwerth
Vanaf zaterdag 29 januari opent kasteel Doorwerth weer haar blauwe poorten. Kasteel Doorwerth is geopend dinsdag t/m zondag tussen 11.00 – 17.00 uur. Kasteelcafé de Zalmen is elke dag geopend tussen 10.00 en 17.00 uur.

Hernen & Ammersoyen
Ammersoyen en Hernen gaan vanaf aanstaande zondag, 30 januari weer open. Iedere zondag t/m maart. Vanaf 1 april weer volop geopend.

Verwolde & Cannenburch 
Huis Verwolde en Kasteel Cannenburch openen de poorten vanaf 1 april weer.

Scroll naar boven