Open dag voor vrijwilligers op Havezate Mensinge te Roden

Museum Havezate Mensinge is een uniek, intiem en interessant museum in de kop van Drenthe. Het geeft een kijkje in het leven van de fascinerende familie Kymmell, die eind achttiende eeuw de Havezate bewoonde. Op zondag 9 december houdt het museum een Open Dag en biedt het exclusieve rondleidingen langs geheime plekken van de Havezate en lezingen over de geschiedenis en bewoners.

Ontwikkelingen
In het komende jaar vindt er een onderzoek plaats naar de doorontwikkeling van het museum, zodat het nog meer en beter de collectie onder de aandacht kan brengen. Hiermee gaat het museum een inspirerende en enerverende tijd tegemoet, waarin allerlei mogelijkheden en ontwikkelingen in de museumwereld bekeken kunnen worden en getoetst aan de toepasbaarheid voor de Havezate.

Van gastvrouw tot tuinman
Door dit toekomstperspectief wil het museum haar enthousiaste team van vrijwilligers uitbreiden. We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het graag bij het museum betrokken willen zijn. In de eerste plaats zoekt het museum mensen die bezoekers willen ontvangen en vertellen over de geschiedenis van het huis en objecten. Dit wil niet zeggen, dat er alleen maar rondleiders nodig zijn, kassamedewerkers, klussers, suppoosten, gidsen en tentoonstellings-inrichters, het zijn allemaal functies die in het museum door vrijwilligers worden vervuld.

Opleidingstraject
Het museum biedt vrijwilligers een opleidingstraject aan waarin o.a. een cursus EHBO, rondleiden in het algemeen en de geschiedenis van de bewoners worden behandeld. Ook ontvangen vrijwilligers de Drentse Museumpas die gratis toegang geeft tot 38 musea in de provincie Drenthe.

Kennismaken
Wilt u zelf wel eens komen kijken of dit een museum is waar u wat van uw vrije tijd zinvol zou willen besteden? Kom dan langs tijdens de Open Dag op zondag 9 december voor een kijkje achter de schermen. Het museum is geopend van 13.00 tot 16.30 uur en u kunt praten met de andere vrijwilligers. Er wordt een lezing gegeven over de geschiedenis van de havezate en u krijgt een exclusieve rondleiding langs de geheime plekken waar bezoekers doorgaans niet komen.

Museum Havezate Mensinge Mensingheweg 7 9301 KA Roden 050-5015030 www.mensinge.nl