Ons kasteel. De historie, verbouwingen en toekomst van Kasteel Wijchen

Het Kasteel van Wijchen is hét visitekaartje van Wijchen dat in de nabijheid van Nijmegen ligt. De plek is omgeven door historie\ en staat regelmatig centraal in het politieke en sociaal-culturele leven van de Wijchenaar. Of dit nu gaat om een raadsvergadering, een trouwerij, de regionale geschiedenis beleven of een kasteelevenement, het kasteel speelt hier voor velen een aanwezige rol.

De laatste renovatie is de reden geweest van het verschijnen van dit boek. Het is voor de gemeente en haar inwoners belangrijk dat het kasteel behouden blijft. Dit caleidoscopische boek laat zien dat men in Wijchen trots kan zijn op dit fraaie kasteel. Het is een weergave van de brede geschiedenis en archeologie van dit gebouw, met daarbij nieuw verworven inzichten. Een van de hoofdstukken gaat speciaal in op de kasteelvrouwen, die allen een eigen, bijzondere bijdrage aan dit kasteel hebben gegeven. Ook zijn er veel Wijchenaren die hun herinneringen aan het kasteel hebben gedeeld. Dit zijn oude inwoners, maar ook anderen die vertellen over hun heldendaden (en het kattenkwaad) die zij hier in het verleden hebben uitgeleefd.

Centraal in dit boek staat de omvangrijke renovatie van 2020-2021. Het boek neemt u als lezer mee op deze renovatie en biedt een visueel overzicht van hetgeen hier allemaal is uitgevoerd. Dankzij die renovatie is het kasteel er klaar voor ook toekomstige generaties te bekoren door zijn zeggingskracht en uitstraling.
Dit boek heeft een hard cover, telt 160 pagina’s en de vele foto’s zijn van de hand van Dick Vogelzang. Het boek is verkrijgbaar in de kasteelwinkel van Museum Kasteel Wychen.

Nicole Jansen en Antal Giesbers, Ons kasteel. De historie, verbouwingen en toekomst van Kasteel Wijchen
ISBN 978 946 437 62 27
Prijs € 21,95

Scroll naar boven