Boekesteyn
Slot Zuylen
lees meer
Previous slide
Next slide
Waar?

Nieuws

Benieuwd naar onze nieuwsbrieven? Lees hier verder.

Laatste nieuws

Interview met Jan Holwerda over de nieuwe ‘Nationale gids Historische Buitenplaatsen’

mei 2024Sterre ter Beek In november 2012 brachten René Dessing en Jan Holwerda de Nationale Gids Historische Buitenplaatsen uit. Daarmee verscheen voor het eerst een nationaal overzicht van alle complex historische buitenplaatsen in ons land. Deze gids verscheen tijdens het Jaar van de Historische Buitenplaats. Twee jaar later, in 2014, volgde de oprichting van sKBL. De stichting

Lees meer

Huisarchieven – Het verborgen goud van KBL

Oranjerie van Huis Verwolde, te Laren (Gld), woensdag 17 april 2024  Sterre ter Beek  Prachtige kastelen, buitenplaatsen, wonderlijke interieurs en historische tuinen staan regelmatig in de schijnwerpers van onze KBL-wereld. Desalniettemin schijnen we vandaag het licht op de vaak eeuwenoude archieven die ditzelfde erfgoed laat bestaan en haar cultuurhistorische waarde vastlegt.   sKBL organiseerde vanuit dit

Lees meer

Dag van het Kasteel in Zuid-Holland

Op maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, is het Dag van het Kasteel. 23 kastelen, landgoederen en buitenplaatsen (of restanten hiervan) in de landgoederenzone van Zuid-Holland openen de deuren voor het publiek met een gevarieerd activiteitenprogramma voor jong en oud.

Lees meer

Nieuwsbrieven

sKBL in uw inbox!
sKBL streeft naar een vierjaarlijkse rondgang van de nieuwsbrief. U wordt middels onze nieuwsbrief op de hoogte gebracht van het laatste nieuws op het gebied van kastelen, (historische) buitenplaatsen en landgoederen en de laatste ontwikkelingen binnen sKBL. Daarnaast delen wij allerhande tips, waaronder interessante tips over boeken, exposities en evenementen. Al het nieuws rondom onze prachtige KBL gebundeld in één nieuwsbrief!

Zelf een bijdrage leveren?
Wilt u een reactie geven op de nieuwsbrief of heeft u een suggestie voor een artikel, laat het ons weten! De bijdragen kunnen betrekking hebben op algemene belangen van KBL, informatie bevatten over één of meer KBL, van nut zijn voor beheerders of eigenaren, melding maken van (regionale) evenementen, nieuwe overheidsmaatregelen aankondigen, ingrijpende veranderingen in een bos, park of tuin van een KBL bespreken, een boek of een expositie noemen of historisch interessante informatie bevatten. Kortom, alles wat een nieuwsbrief over KBL lezenswaardig maakt. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden berichten al dan niet te plaatsen.

Eerder verzonden Nieuwsbrieven

Disclaimer: In oudere nieuwbrieven wordt verwezen of wordt u doorgelinkt naar de website. Aangezien de website voortdurend in beweging is, kan het zijn dat bepaalde links niet meer werken. Mist u iets? Gebruik de zoekfunctie op de website om in ons archief te zoeken of neem contact met ons op.

Scroll naar boven