Boekesteyn
Slot Zuylen
lees meer
Previous slide
Next slide
Waar?

Nieuws

Benieuwd naar onze nieuwsbrieven? Lees hier verder.

Laatste nieuws

De uitbreiding van Paleis Het Loo is open

Een jaar geleden ging Paleis Het Loo weer open na een uitgebreide verbouwing en vernieuwing van ruim vier jaar. Ondertussen werd onder het voorplein doorgebouwd aan de ondergrondse uitbreiding van het paleismuseum. De ondergrondse uitbreiding, ontworpen door KAAN Architecten, is 5000 vierkante meter groot en heeft een glazen dak. Paleis Het Loo is vanaf 22

Lees meer

Verzamelen en zaaien: Studiedag Stinzenplanten

Het is lente, het is feest! De slingers zijn opgehangen. De tuinen en parken rondom kastelen en buitenplaatsen kleuren weer bont waar de vroegste bloeiers weer uit de grond verschijnen: stinzenplanten. Een mooi moment voor sKBL om in samenwerking met het Gilde van Tuinbazen, de Nederlandse Tuinenstichting (NTs) en Heilien Tonckens wederom een studiedag te organiseren over deze verwilderde voorjaarsbloeiers. Op 20 april streken we in goed gezelschap neer in Friesland – de bakermat van de stinzenflora in Nederland. De boodschap: verzamelen en zaaien.

Read more

Lees meer

Bezoek het park en de moestuin van het gerestaureerde Huis Landfort!

Met de inplanting van de moes- en bloementuin dit voorjaar is het laatste element van de restauratie van Huis Landfort te Megchelen gerealiseerd. Met ingang van vrijdag 7 april 2023 kunt u iedere vrijdag tussen 10:00-16:00 uur een rondwandeling maken door het park en de moestuin op Huis Landfort. Bezoek het park en de moestuin van Huis Landfort!

Read more

Lees meer

Filmserie Verhalen van Hollands Buiten

Verspreid over een eeuwenoude duinrug langs de Hollandse kustlijn, tussen Hillegom en het Westland, liggen tientallen landgoederen en buitenplaatsen: Hollands Buiten. Veel van deze buitenplaatsen dateren uit de Gouden Eeuw, toen rijke Hollandse handelaren zich een zomerverblijf buiten de stad konden veroorloven, maar bij sommige gaat de geschiedenis veel langer terug. Ieder landgoed of buitenplaats is

Lees meer

Nieuwsbrieven

sKBL in uw inbox!
sKBL streeft naar een vierjaarlijkse rondgang van de nieuwsbrief. U wordt middels onze nieuwsbrief op de hoogte gebracht van het laatste nieuws op het gebied van kastelen, (historische) buitenplaatsen en landgoederen en de laatste ontwikkelingen binnen sKBL. Daarnaast delen wij allerhande tips, waaronder interessante tips over boeken, exposities en evenementen. Al het nieuws rondom onze prachtige KBL gebundeld in één nieuwsbrief!

Zelf een bijdrage leveren?
Wilt u een reactie geven op de nieuwsbrief of heeft u een suggestie voor een artikel, laat het ons weten! De bijdragen kunnen betrekking hebben op algemene belangen van KBL, informatie bevatten over één of meer KBL, van nut zijn voor beheerders of eigenaren, melding maken van (regionale) evenementen, nieuwe overheidsmaatregelen aankondigen, ingrijpende veranderingen in een bos, park of tuin van een KBL bespreken, een boek of een expositie noemen of historisch interessante informatie bevatten. Kortom, alles wat een nieuwsbrief over KBL lezenswaardig maakt. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden berichten al dan niet te plaatsen.

Eerder verzonden Nieuwsbrieven

Disclaimer: In oudere nieuwbrieven wordt verwezen of wordt u doorgelinkt naar de website. Aangezien de website voortdurend in beweging is, kan het zijn dat bepaalde links niet meer werken. Mist u iets? Gebruik de zoekfunctie op de website om in ons archief te zoeken of neem contact met ons op.

Scroll naar boven