Boekesteyn
Slot Zuylen
lees meer
Previous slide
Next slide
Waar?

Nieuws

Benieuwd naar onze nieuwsbrieven? Lees hier verder.

Laatste nieuws

Projectleider Nationaal Centrum Historische Buitenplaatsen

Met veel genoegen doet sKBL een oproep te solliciteren op de vacature Projectleider Nationaal Centrum Historische Buitenplaatsen met als werkplek de prachtige buitenplaats Huis Landfort te Megchelen (Gld). Het betreft een vacature voor 32 uur per week. sKBL zoekt een ondernemende persoon die in staat is vanuit het niet bestaande op creatieve wijze inhoud te

Lees meer

Podcast Mina & Mevrouw online

De 8-delige podcastserie van maker Maartje Duin, winnaar van het Ithakastipendium 2023, genaamd Mina & Mevrouw, is vanaf vandaag te beluisteren via NPO Luister, Spotify, Apple Podcasts, en alle andere podcastapps.

Read more

Lees meer

365 dagen zorg vanwege water en droogte op Kastelen & historische Buitenplaatsen

In samenwerking met de Vereniging Particulier Historische Buitenplaatsen (VPHB) en het Gilde van Tuinbazen, hield sKBL een flitsenquête onder ca. 250 eigenaren en beheerders van kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen (KBL). Reden is de enorme waterhoeveelheid die vele KBL in de afgelopen tijd te verwerken kregen, met overlast, schade en tijdelijke sluiting tot gevolg. Doel was het inventariseren van omstandigheden en problemen onder deze groep monumentenbewaarders. De belangrijkste conclusies uit dit flitsonderzoek op een rij.

Read more

Lees meer

Vier de kerst en winter in stijl op onze prachtige KBL

It’s the most wonderful time of the year! De prachtige kastelen en buitenplaatsen staan weer helemaal in het teken van de kerst en winter. Er is weer van alles te beleven op deze betoverende locaties. Naast historische sensaties en activiteiten als kerstfairs en kerstarrangementen zijn verschillende kastelen en buitenplaatsen omgetoverd tot een winterwonderland. Van lichtjesrondleidingen en kaarslichtmiddagen tot uitbundig gedekte tafels en van winterverhalen tot speurtochten met een ‘pratende’ lamp. Je beleeft het deze kerst en winter op onze prachtige KBL. Waar zien we jou dit jaar?

Read more

Lees meer

Nieuwsbrieven

sKBL in uw inbox!
sKBL streeft naar een vierjaarlijkse rondgang van de nieuwsbrief. U wordt middels onze nieuwsbrief op de hoogte gebracht van het laatste nieuws op het gebied van kastelen, (historische) buitenplaatsen en landgoederen en de laatste ontwikkelingen binnen sKBL. Daarnaast delen wij allerhande tips, waaronder interessante tips over boeken, exposities en evenementen. Al het nieuws rondom onze prachtige KBL gebundeld in één nieuwsbrief!

Zelf een bijdrage leveren?
Wilt u een reactie geven op de nieuwsbrief of heeft u een suggestie voor een artikel, laat het ons weten! De bijdragen kunnen betrekking hebben op algemene belangen van KBL, informatie bevatten over één of meer KBL, van nut zijn voor beheerders of eigenaren, melding maken van (regionale) evenementen, nieuwe overheidsmaatregelen aankondigen, ingrijpende veranderingen in een bos, park of tuin van een KBL bespreken, een boek of een expositie noemen of historisch interessante informatie bevatten. Kortom, alles wat een nieuwsbrief over KBL lezenswaardig maakt. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden berichten al dan niet te plaatsen.

 

Eerder verzonden nieuwsbrieven

2014

Jaargang 1, nr. 2, december 2014
Jaargang 1, nr. 1, oktober 2014

Disclaimer: In oudere nieuwbrieven wordt verwezen of wordt u doorgelinkt naar de website. Aangezien de website voortdurend in beweging is, kan het zijn dat bepaalde links niet meer werken. Mist u iets? Gebruik de zoekfunctie op de website om in ons archief te zoeken of neem contact met ons op.

Scroll naar boven