Nieuw boek over Huis te Manpad

Boek ManpadDe Stichting Huis te Manpad presenteerde op vrijdag 8 juli 2016 de derde druk van het boek over haar buitenplaats:

Huis te Manpad
huis, park en bewoners door de eeuwen heen

In 2003 verscheen het boek Het Huis te Manpad van Barbara Joustra waaraan Henrick van Lennep en Mieke Wilmink-van Harmelen ook meewerkten. De kort daarop verschenen herdruk is al geruime tijd uitverkocht. Om die reden achtte het bestuur van Stichting Huis te Manpad het zinvol om een derde uitgave te doen, waarbij Barbara Joustra is verzocht om gebeurtenissen van na 2003 in een herziene editie op te nemen en het boek te verrijken met nieuwe kennis en foto’s.

Het eerste exemplaar van de herziene uitgave werd deze middag overhandigd aan Henrick van Lennep.

Barbara Joustra

Auteur van deze derde, herziene druk, is wederom kunsthistorica Barbara Joustra. Joustra, werkzaam bij het Bureau Kunstcircuit, is kenner van de geschiedenis van buitenplaatsen en geeft regelmatig lezingen over dit onderwerp. Joustra heeft op onderdelen hulp gekregen van Henrick S. Van Lennep.

Vanaf 9 juli is deze 200 pagina’s tellende uitgave te koop na de rondleidingen op Huis te Manpad bij de gidsen. Ook bij boekhandel Blokker, Binnenweg 138 te Heemstede is het boek te verkrijgen. De prijs is € 19,95.

Scroll naar boven