Nederlandse Landgoederen in beeld

 

Federatie Particulier Grondbezit (FPG), die zich onlangs aansloot in het netwerk van sKBL, heeft een nieuwe website gelanceerd om gastvrije (toegankelijke) landgoederen van particulieren en particuliere stichtingen beter in beeld te brengen.

Het Nederlandse landschap wordt voor een belangrijk deel bepaald door de landgoederen. Ongeveer 100.000 ha natuur en cultuurgrond is feitelijk een aaneenschakeling van eeuwenoude landgoederen en historische buitenplaatsen met bijzondere geschiedenissen. Veelal is men zich niet bewust van de aanwezigheid van deze culturele rijkdom en velen ontgaat het boeiende verhaal achter deze bijzondere plekken. Vaak ook wordt nog aangenomen dat particuliere landgoederen gesloten terreinen, die bezoekers weren of niet welkom zijn. Dit vooroordeel is allang achterhaald want veel meer gebieden dan men denkt, zijn opengesteld voor wandelaars en op steeds meer plekken kan men overnachten, trouwen en/of landgoedproducten kopen.

De Haere, Olst

De website Nederlandse Landgoederen ontsluit op een overzichtelijke manier de mogelijkheden van ieder opgenomen landgoed: wandelen, vrijwilliger worden, kinderactiviteiten, rondleidingen, eten en drinken, overnachten, trouwen, vergaderen en nog veel meer.

De website is half december 2017 gelanceerd. Sindsdien hebben zich al 45 landgoederen aangesloten en er komen telkens nieuwe bij. Een bezoek aan deze site is al een belevenis op zich, met mooie afbeeldingen en leerzame informatie.

Bekijk hier de website Nederlandse Landgoederen

Meer over Federatie Particulier Grondbezit

Scroll naar boven