Natuurmonumenten: Vriend van sKBL

Vereniging Natuurmonumenten heeft zich kort geleden als Vriend aangesloten bij sKBL. Wat is de motivatie voor deze verbintenis en wat zijn de verwachtingen bij Natuurmonumenten? Deze vragen zijn voorgelegd aan Philip Rogaar, hoofd Afdeling Gebouwen bij Natuurmonumenten.

Schaep en Burgh, 's-Graveland
Schaep en Burgh, ‘s-Graveland

“Natuurmonumenten bezit negen kastelen en 17 landgoederen/buitenplaatsen. Dit is iets dat bij weinig mensen bekend is. Sinds een aantal jaren besteden wij nadrukkelijk meer aandacht aan het behoud en beheer van deze monumenten, bijvoorbeeld aan de buitenplaatsen in ‘s-Graveland.

Wij willen bovendien meer monumenten zichtbaar en toegankelijk maken. sKBL helpt bij het samenbrengen van eigenaren en beherende organisaties, waardoor samenwerking en kennisdeling wordt bevorderd. Het is niet goed om achter de hekken van je eigen bezit te blijven. We willen graag in ruimer verband het behoud en beheer van KBL bevorderen.

Natuurmonumenten is nu Vriend geworden en wij zien uit naar komende inhoudelijke bijeenkomsten en nieuwe vormen van samenwerking”.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven