Museum Huis Doorn opent pop-up museum in landhuis Oud Amelisweerd

Op 26 april 2019 is bekend gemaakt dat Museum Huis Doorn een pop-up museum opent in landhuis Oud Amelisweerd. Dit initiatief van Museum Huis Doorn komt tot stand in nauwe samenwerking met de Stichting Samenwerkende Kasteelmusea Utrecht (SSKU). Dit zijn, naast Huis Doorn, Kasteel de Haar, Slot Zuylen en Kasteel Amerongen. Het nieuws is gemeld door Herman Sietsma, directeur/bestuurder Museum Huis Doorn en Victor Everhardt, wethouder (Vastgoed) van de Gemeente Utrecht. Na de openbaarmaking tekenden zij een overeenkomst met een (voorlopige) looptijd van een jaar.

Op Oud-Amelisweerd zullen belangrijke (depot) objecten uit deze kastelen worden geexposeerd. Voorts krijgt dit initiatief een verbindende rol voor Utrechtse KBL in het algemeen en de deelnemers binnen de SSKU in het bijzonder. Zo komen op Oud-Amelisweerd de collecties van de Utrechtse Kasteelmusea samen in een nieuwe context. Gelukkig bijkomstigheid is dat het belangrijke interieur van Oud-Amelisweerd daarmee ook weer een publieksfunctie krijgt. De presentaties in de vertrekken van het landhuis zullen zich niet beperken tot oude kunst maar ook worden gecombineerd met eigentijdse kunst. Het Pop-up Museum zal dus een knooppunt zijn waar mens, natuur, kunst en tijd elkaar ontmoeten.

Dit museum opent haar deuren voor het eerst op de Dag van het Kasteel (maandag 10 juni 2019).

Openingstijden en prijzen

Pop-up Museum Oud Amelisweerd is op 10 juni 2019 geopend en vanaf die datum op woensdag en vrijdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur

Toegangsprijzen: volwassenen: € 5,-, kinderen t/m 12 jaar: gratis, kinderen 13 t/m 17 jaar: € 2,50 Museumkaart geldig

Pop-up Museum Oud Amelisweerd, Koningslaan 9, 3981 HD Bunnik

Bron: Persbericht Huis Doorn

Scroll naar boven