Historische moestuinen op KBL

De belangstelling voor moestuinen groeit. Op veel kastelen, buitenplaatsen en landgoederen is nog of weer een moestuin te vinden. Soms sinds de 17de eeuw in stand gehouden, soms in oude luister hersteld en soms geheel nieuw aangelegd. In het onderstaande overzicht staan KBL waar u de moestuin kunt bezoeken. In enkele tuinen is de oogst te koop of kunt u in de horecagelegenheid de producten eten. Wij proberen de lijst compleet en actueel te houden. Als u een verbetering of een aanvulling heeft, horen wij dat graag via info@skbl.nl.

Klik op de afbeelding van de desbetreffende moestuin voor een korte omschrijving en praktische informatie.

Door het hele land krijgen historische moestuinen bij kastelen en buitenplaatsen een nieuw leven: van een middeleeuwse kruidentuin, een warmoeshof tot een moderne zelfoogstmoestuin.

Schrijfster Josephine Rombouts duikt in deze serie van tien podcasts in de geschiedenis van deze oude tuinen. Maak kennis met oude tuinen en ontmoet gepassioneerde vrijwilligers, vakkundige tuinbazen en bevlogen eigenaren. Zij vertellen over vergeten groenten en kruiden, oude tuintechnieken, biodiversiteit en de moestuin als verbindende plek voor jong en oud. U kunt de tuinen in de serie ook zelf bezoeken.

Deze serie podcasts is een initiatief van de stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen en financieel mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Noord-Nederland

Oost-Nederland

West-Nederland

Zuid-Nederland

Heeft u een aanvulling, een verbetering of mist u een moestuin in de lijst, dan stellen wij uw bericht via info@skbl.nl zeer op prijs.

Scroll naar boven