Meander duikt in de geschiedenis van Rheden

Ter gelegenheid van het 450-jarig bestaan van gemeente Rheden is dit stripboek gemaakt, waarin Meander, een onsterfelijk boswezen met magische krachten, en zijn vriend Xander door de geschiedenis van de gemeente Rheden reizen. Zij hebben een missie. Op zoek naar de vervulling daarvan verplaatsen zij zich op miraculeuze wijze door de tijd. Zij bezoeken vele monumentale plekken waaronder KBL zoals kasteel Middachten, Hof te Dieren en landgoed Avegoor, om te eindigen bij Biljoen waar zij het 450-jarig bestaan van Rheden meevieren.

Dit stripverhaal is fantastisch en met veel humor en vaart getekend. Bewoners, bestuurders en bezoekers door de eeuwen heen passeren de revue: Stadhouder Willem III in zijn lusthof te Dieren, het keukenpersoneel op Middachten, Jules baron Brantsen met zijn circus in De Steeg, te veel om op te noemen. Zelfs Simon Carmiggelt zien we als vaste bezoeker van De Steeg op een bankje langs de IJssel zitten.  

Voor iedereen, van jong tot oud, is deze strip een leuke eerste kennismaking met de geschiedenis van gemeente Rheden, hoewel het voor jongere kinderen wellicht te schokkende beelden bevat.

Lees hier de eerste pagina’s!

Meander duikt in de geschiedenis van Rheden is een uitgave van Uitgeverij Syndikaat, uitgevoerd in softcover en telt 48 pagina’s. Het scenario is van Marq van Broekhoven en de tekeningen van Irene Berbee.

ISBN 978-9493204-05-8
Prijs: € 9,95

Scroll naar boven