Made by Holland: een nieuwe toekomst voor Soestdijk

De Meyer Bergman Erfgoed Groep geeft buitenplaats Soestdijk een nieuwe toekomst met het plan Made by Holland. Met een bod van 1,7 miljoen euro waren zij de hoogste bieder. De buitenplaats wordt ontwikkeld tot een platform voor innovaties met tentoonstellingen en evenementen voor een breed publiek. Het landgoed wordt in samenhang ontwikkeld, waarbij het unieke karakter van het ensemble onaangetast blijft. Aan de iconische kwaliteit en de bijzondere schoonheid van Soestdijk wordt zo een nieuwe laag toegevoegd.

© Rijksvastgoed Bedrijf
© Rijksvastgoed Bedrijf

Het Paleis biedt allerlei mogelijkheden voor zakelijke activiteiten, al of niet besloten. Maar ook het publiek krijgt de ruimte om het Paleis en het Park te bekijken en van de actuele thema’s te genieten. Steeds wisselende bedrijven en (kennis)instellingen manifesteren zich voor kortere of langere tijd in de Paleisvleugels. In de ‘Proeftuin’ vormen historische gebouwtjes als het sportpaviljoen, het speelhuisje, de watertoren, het châlet en de ijskelder én een aantal nieuwe tijdelijke follies visueel aantrekkelijke, interactieve onderdelen van Made By Holland.

 

 

Made by Holland sfeerimpressie toren ©Tinker Imagineers
Made by Holland sfeerimpressie toren ©Tinker Imagineers

Behalve in het Paleis en de Oranjerie komen ook aan de overzijde van de Amsterdamsestraatweg (de Parade) verschillende horecaconcepten, o.a. in de Koninklijke Stallen. Van koffiebar, zonnig terras tot brasserie: qua entourage allemaal state of the art, in lijn met het alomvattende concept. Groente, fruit, eieren et cetera komen zoveel mogelijk uit de eigen gaarden en tuinen.

In de monumenten in de Parade en op de verdieping van het Paleis kan men ‘Koninklijk’ overnachten.

Er ontstaat steeds nieuwe lading door wisselende programmering: muziek, dans, theater, film, fotografie. Toonaangevende, internationaal opererende partijen willen programmeren op Landgoed Soestdijk binnen het concept, zowel in het Park als op de Parade.

Bron: http://www.madebyholland.nl/nl/home/