locatie
Waar
Straal

Tuin toegankelijk Landgoed toegankelijk Kasteel toegankelijk Horeca Parkeren Honden losloopgebied Wandelroute(s) aanwezig Fietsroute(s) aanwezig
Adres:
Dorpsstraat 40
 
6616 AH Hernen
Tel:
Eigenaar:
Geldersch Landschap & Kasteelen
Oppervlakte:
0
Openstelling:
Geopend: tweede paasdag en tweede pinksterdag.Gesloten: eerste paasdag, Koningdag, Hemelvaartsdag en eerste pinksterdag.Gedurende het hele jaar zijn op afspraak rondleidingen voor groepen mogelijk.
Tuin toegankelijk
Tuin:
Ja
Kasteel toegankelijk
Kasteel toegankelijk:
Ja
landgoed toegankelijk
Landgoed toegankelijk:
Ja
Horeca
Horeca:
Ja
Horeca besloten:
Onbekend
Rolstoel toegankelijk:
Nee
OV bereikbaar:
Onbekend
parkeren
Parkeren:
Ja
wandelroute(s) aanwezig
Wandelroute(s) aanwezig:
Ja
fietsroute(s) aanwezig
Fietsroute(s) aanwezig:
Ja
Ruiterroute(s) aanwezig:
Onbekend
Honden:
Onbekend
honden mogen loslopen
Honden mogen loslopen:
Ja
NSW:
Nee

Kasteel Hernen Vriend van sKBL

Hernen - Gelderland

Vriend van sKBL Vriend van sKBL

Het kasteel ligt in het zuiden van Gelderland, in het dorp Herne, gemeente Wijchen, in het uiterste westen van het Rijk van Nijmegen. Het is waarschijnlijk rond 1350 ontstaan, en bestond toen slechts uit een woontoren (donjon). Later is het herhaaldelijk uitgebreid, waarbij de vroegere binnenplaats steeds meer werd volgebouwd. De woontoren is in de 18e eeuw ingestort. Het kasteel is sinds de 17e eeuw niet meer bewoond en is ook nooit belegerd. Mede daardoor is er weinig aan verbouwd, en is het goed bewaard gebleven. Het beschikt als enige kasteel in Nederland over overdekte weergangen. In 1883 werd het gekocht door de familie Den Tex. Een dochter schonk het kasteel in april 1940 aan de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen die speciaal hiervoor werd opgericht. Een gedeelte van het kasteel is toegankelijk; in een ander deel is de A.A. Brediusstichting gevestigd. In 1968 werd onder andere op dit kasteel de televisie-serie Floris opgenomen.