locatie
Waar
Straal

Landgoed toegankelijk Rolstoel toegankelijk Openbaar vervoer Parkeren Honden toegestaan Wandelroute(s) aanwezig Fietsroute(s) aanwezig
Adres:
Leidsestraatweg 77
 
2594 BB s-Gravenhage
Website:
Tel:
Eigenaar:
Oppervlakte:
0
Openstelling:
Landgoed is vrij toegankelijk; huis en directe omgeving zijn niet toegankelijk.
Huis:
Nee
Tuin:
Nee
landgoed toegankelijk
Landgoed toegankelijk:
Ja
Horeca:
Onbekend
Horeca besloten:
Onbekend
Horeca
Rolstoel toegankelijk:
Ja
OV bereikbaar
OV bereikbaar:
Ja - De landgoederen zijn bereikbaar met de buslijnen 43, 65, 88, 90, 91 en 491.
parkeren
Parkeren:
Ja - De hoofdingang is aan de Marlotlaan, maar u kunt het landgoed ook bereiken via de Bezuidenhoutseweg, Hofzichtlaan en de Leidsestraatweg. Met de auto bereikt u de landgoederen via de Bezuidenhoutseweg, Hofzichtlaan en Leidsestraatweg. Er zijn geen speciale parkeervoorzieningen aanwezig, maar rondom het landgoed kunt u gratis parkeren.
wandelroute(s) aanwezig
Wandelroute(s) aanwezig:
Ja
fietsroute(s) aanwezig
Fietsroute(s) aanwezig:
Ja
Ruiterroute(s) aanwezig:
Onbekend
honden
Honden:
Ja - aangelijnd.
Honden mogen loslopen:
Onbekend
NSW:
Onbekend

Marlot

s-Gravenhage - Zuid-Holland

Aanvankelijk heet de eerdere boerderij met herenkamer De Blaauwe Camer. Na te zijn aangekocht door de uit Zwitserland afkomstige Hugenoot David van Marlot (ca. 1600-1680) geeft hij het goed zijn familienaam. Van Marlot was een militair in dienst van stadhouders Maurits (1567-1625) en Frederik Hendrik (1584-1647) en leermeester van de jonge prins Willem II (1626-1650). Rond 1800 wordt hier een nieuw huis gebouwd waarbij delen van de oudere hofstede in de nieuwbouw van Marlot worden geïncorporeerd. Na aankoop door de gemeente Den Haag wordt het park een openbaar wandelbos. Hier bevinden zich nog oude elementen zoals tuinmuren en een retranchementenmuur (een soort verschansing). Enige straten in de wijk herinneren aan hofstedes en buitenplaatsen die hier zijn geweest zoals Het Kleine Loo, de Reigersbergerweg of de Hofzichtlaan.











Scroll naar boven