locatie
Waar
Straal

Tuin toegankelijk Openbaar vervoer Parkeren
Adres:
Sint Jacobsweg 15a
 
6533 KL Nijmegen
Tel:
Eigenaar:
Privé, Fam. van Hövel tot Westervlier
Oppervlakte:
21
Openstelling:
niet openbaar, alleen het Paviljoen is open voor betalende gasten
Huis:
Nee - Alleen het Paviljoen voor betalende gasten. Er worden ook rondleidingen gegeven. Open Monumentenweekend in september
Tuin toegankelijk
Tuin:
Ja - Eens per twee weken is er een rondleiding met open inschrijving, Er wordt gewandeld door de kruidentuin, de moestuin en de bloementuin en er wordt een inkijken gegeven in de boomgaard en het voedselbosje.
Horeca:
Onbekend
Horeca besloten:
Onbekend
Rolstoel toegankelijk:
Onbekend
OV bereikbaar
OV bereikbaar:
Ja - Openbaar vervoer vanaf station Nijmegen: Bus 6 richting Nijmegen Dukenburg, uitstappen bij de Schakel, bushalte Archimedesstraat (2 minuten zuidwaarts lopen naar de Grootstalselaan)
parkeren
Parkeren:
Ja - Het Paviljoen van landgoed Grootstal ligt precies op de hoek Grootstalselaan (S100) / zandpad St Jacobsweg te Nijmegen en heeft een eigen inrit en parkeerplaats (de vroegere 'kersentent').
Wandelroute(s) aanwezig:
Onbekend
Fietsroute(s) aanwezig:
Onbekend
Ruiterroute(s) aanwezig:
Onbekend
Honden:
Onbekend
Honden mogen loslopen:
Onbekend
NSW:
Onbekend

Landgoed Grootstal

Nijmegen - Gelderland

Landgoed Grootstal is een relatief klein landgoed op de grens van Nijmegen en Malden, gemeente Heumen. Het bestaat uit landerijen van zo\'n zestien hectare en een historische kern van vijf hectare met op de plek waar ooit een middeleeuwse hoeve stond, een neorenaissance landhuis uit het begin van de twintigste eeuw. De prachtige lindes naast het huis zijn veel ouder dan het huis.De omliggende landbouwgrond heeft in de loop van honderd jaar een aantal transformaties doorgemaakt. Eerst was het een fruitbedrijf, later kwamen er kippenstallen, nu is het akkerland. De kern van het landgoed is eigendom van Max van Hövell tot Westerflier, de rest van de landerijen is verdeeld onder de familie. Het landgoed wordt als eenheid beheerd. Landgoed Grootstal heeft zich ontwikkeld van een privé landhuis naar een landgoed dat nadrukkelijk de relatie met de omgeving aangaat en dat duurzaamheid in praktijk brengt. Via actuele thema\'s zoals voedsel, duurzaamheid, kunst en educatie tracht het landgoed Stad en Land te verbinden.Scroll naar boven