locatie
Waar
Straal

Horeca Parkeren Wandelroute(s) aanwezig Fietsroute(s) aanwezig Ruiterroute(s) aanwezig
Adres:
 
Hilvarenbeek
Tel:
Eigenaar:
eigendom van ASR Landelijk Vastgoed.
Oppervlakte:
2485
Openstelling:
Openbaar , met uitzondering van een aantal kwetsbare natuurterreinen
Tuin:
Onbekend
Horeca
Horeca:
Ja - Café restaurant “Het Landgoed” Café restaurant “Het Landgoed” Lage Mierdseweg 3 5085NC Esbeek Tel. 013-5169243) en herberg “in Den Bockenreyder". Herberg “In den Bockenreyder” Dunsedijk 3 5085ND Esbeek Tel: 013-5169248 www.indenbockenreyder.nl
Horeca besloten:
Onbekend
Rolstoel toegankelijk:
Onbekend
OV bereikbaar:
Onbekend
parkeren
Parkeren:
Ja
wandelroute(s) aanwezig
Wandelroute(s) aanwezig:
Ja - Er zijn verschillende wandelroutes door het gebied zoals de houtvesterstorenroute (3 km),de Broekelingroute( 4,6 km), de Dunse Bergenroute (4,0 km), de Flaes en Goorroute (5,6 km), de Tulderhoeve route (8,8 km), de Kievitroute (5,3 km )
fietsroute(s) aanwezig
Fietsroute(s) aanwezig:
Ja - in ’t aards paradiJs Fietsroute over Landgoed De Utrecht, Landgoed Wellenseind, de Rovertse Heide en Landgoed Gorp & Roovert .Beide Horecabedrijven en VVV Hilvarenbeek hebben een ION oplaadpunt voor elektrische fietsen.
ruiterroute(s) aanwezig
Ruiterroute(s) aanwezig:
Ja
Honden:
Onbekend
Honden mogen loslopen:
Onbekend
NSW:
Nee

Landgoed De Utrecht

Hilvarenbeek - Noord-Brabant

Landgoed de Utrecht is een groot landgoed ten zuiden van het dorpje Esbeek in de gemeenten Hilvarenbeek en Reusel-De Mierden. De Utrecht hoort bij de Kempische landgoederen. De totale omvang van het landgoed \"De Utrecht\" is 2.485 hectare en omvat ca. 1.600 ha bos, 600 ha landbouwgrond, 200 ha natuurterrein en 100 ha overig (golfbaan, wegen, water en erven). De historie van De Utrecht gaat terug tot eind 13e eeuw met Dun en Tulder als oudste nederzettingen. De Tulderhoeve was indertijd eigendom van de Abdij van Averbode. In het Tuldermuurtje is nog een gevelsteen (1662) van de abdij te zien .De Heidemij ontgon vanaf 1898 de uitgestrekte heidevelden. Op het landgoed staat de 24 meter hoge ‘Flaestoren’ die beklommen kan worden en een houtvesterswoning met toren. Door het afwisselende landschap meandert een beek, de Reusel, er zijn gagelvelden, bossen en de vennen Flaes en Goor, omringd door heide. De heide wordt begraasd door de Kempische heideschapen. De stuifzandrug Dunse Bergen’ is 400 meter lang, tussen de 6 en 8 meter hoog en beplant met dennen. Vlak daarbij ligt de Koevoirt, een onlangs gereconstrueerde doorwaadbare plaats in de Reusel. Bij Restaurant het Landgoed zijn een picknickplaats, een pluktuin en boomgaard.