locatie
Waar
Straal

Huis toegankelijk Tuin toegankelijk Landgoed toegankelijk Parkeren Honden toegestaan Wandelroute(s) aanwezig
Adres:
Ter Wuppingerweg 19
 
9591VH Onstwedde
Tel:
Eigenaar:
Particulier
Oppervlakte:
5
Openstelling:
Alleen toegankelijk voor huurders.
Huis toegankelijk
Huis:
Ja - Beperkt toegankelijk
Tuin toegankelijk
Tuin:
Ja - Beperkt toegankelijk
landgoed toegankelijk
Landgoed toegankelijk:
Ja - Op vrijdagen tussen 10.00 en 16.00 uur zijn de boerderij en het landgoed op afspraak te bezichtigen. GeĂ¯nteresseerden kunnen contact opnemen met Mw. Ter Arkel: 06-53228826.
Horeca:
Onbekend
Horeca besloten:
Onbekend
Rolstoel toegankelijk:
Nee
OV bereikbaar:
Nee
parkeren
Parkeren:
Ja - Er is parkeerruimte bij de boerderij
wandelroute(s) aanwezig
Wandelroute(s) aanwezig:
Ja - In verband met de privacy van gasten die het landgoed huren, is het (buiten de bovengenoemde tijden) niet gewenst over het terrein rond het huis te wandelen. Wel zijn er wandelingen in de omgeving die langs het landgoed gaan, o.a.: http://www.klikprintenwandel.nl/wandelroutes/route-3-smeerling-noord http://www.klikprintenwandel.nl/wandelroutes/route-4-smeerling-zuid#omschrijving http://www.klikprintenwandel.nl/wandelroutes/ruiten-aa-pad-etappe-1#omschrijving.Deze kunnen gratis gedownload en geprint worden.
Fietsroute(s) aanwezig:
Onbekend
Ruiterroute(s) aanwezig:
Onbekend
honden
Honden:
Ja - mits aangelijnd.
Honden mogen loslopen:
Onbekend
NSW:
Onbekend

Landgoed ter Wupping

Onstwedde - Groningen

De Westerwoldse boerderij aan de Ter Wuppingerweg, in het gehucht Ter Wupping (tussen Onstwedde en Vlagtwedde) maakt deel uit van een hoevenzwerm. Zij is zelf een van de gaafste exemplaren, niet in de laatste plaats door het oorspronkelijke interieur van de twee belangrijkste woonkamers. Hoewel zich op de voorgevel een anker bevindt met het jaartal 1743 kan de boerderij in zijn huidige vorm gedateerd worden in de eerste helft van de negentiende eeuw. Het voorhuis bevat oudere elementen waarvan de voorgevel het meest prominent is. Kenmerkend voor deze boerderij is dat zij is samengesteld uit een woongedeelte dat deel uitmaakte van een oudere boerderijvorm, en een nieuw aangebouwde schuur van het Oldambster type. De gebintconstructie van de schuur bestaat grotendeels uit hergebruikt materiaal van een ouder type boerderij met een langsdeel en ankerbalkgebinten van het Drentse type. De kamers hebben een prachtig beschilderde bedstedenwand van het einde van de 18e of het begin van de 19e eeuw en tegelwerk uit 1790. Onderdeel van het interieur is ook een pompstraat met twee originele pompen. De zuidgevel van de schuur is met leem gevoegd. Op het erf bevinden zich bijgebouwen, waaronder een stookhut met aangebouwd privaat.Scroll naar boven