locatie
Waar
Straal

Huis toegankelijk Kasteel toegankelijk Horeca Besloten Horeca Landgoed winkel Museum winkel Rolstoel toegankelijk Openbaar vervoer Parkeren Honden toegestaan Wandelroute(s) aanwezig
Adres:
Loevestein 1
 
5307 TG Poederoijen
Tel:
Eigenaar:
Rijksvastgoedbedrijf
Oppervlakte:
0
Openstelling:
Dagelijks geopend van 10.00u tot 17.00u (m.u.v. 25 en 31 december, 1 januari)
Huis toegankelijk
Huis:
Ja
Tuin:
Onbekend
Kasteel toegankelijk
Kasteel toegankelijk:
Ja - Het kasteel is vanwege de steile trappen helaas niet toegankelijk voor bezoekers die een rolstoel gebruiken. De vesting rondom het kasteel en de vaste tentoonstelling in de soldatenhuisjes zijn wel toegankelijk (tegen gereduceerd tarief).
Horeca
Horeca:
Ja
Horeca besloten
Horeca besloten:
Ja
Horeca
Rolstoel toegankelijk:
Ja
OV bereikbaar
OV bereikbaar:
Ja - Slot Loevestein is slecht bereikbaar met bus/trein. De Regiotaxi brengt u van Zaltbommel CS naar Loevestein. Reserveer minimaal een uur vooraf (0900-0276). U kunt ook de trein nemen naar Gorinchem CS. Vanaf het station wandelt u in 20 minuten naar de haven, waar u gebruik kunt maken van veerdienst of de watertaxi.
parkeren
Parkeren:
Ja
wandelroute(s) aanwezig
Wandelroute(s) aanwezig:
Ja
Fietsroute(s) aanwezig:
Onbekend
Ruiterroute(s) aanwezig:
Onbekend
honden
Honden:
Ja - Honden/huisdieren mogen wel aangelijnd mee tot het terras.
Honden mogen loslopen:
Nee
Landgoed winkel
Landgoedwinkel:
Ja
Museumwinkel
Museumwinkel:
Ja
NSW:
Onbekend

Slot Loevestein Vriend van sKBL

Poederoijen - Gelderland

Vriend van sKBL Vriend van sKBL

Slot Loevestein ligt op een unieke plek waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Niet de schoonheid van het gebied, maar de strategische ligging bepaalde zijn keuze. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen; dat was dan ook precies wat er gebeurde. Loevestein heeft daarna altijd een militaire functie gehad. Als gevangenis waar Hugo de Groot uit ontsnapte in een boekenkist en onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Juist door dit militaire verleden is het gebied rond Loevestein één van de minst verstoorde cultuurlandschappen van Nederland. Een unieke plek waar natuur en cultuur elkaar versterken.