locatie
Waar
Straal

Huis toegankelijk Tuin toegankelijk Landgoed toegankelijk Buitenplaats toegankelijk Horeca Besloten Horeca Museum winkel Rolstoel toegankelijk Openbaar vervoer Parkeren Honden toegestaan Wandelroute(s) aanwezig
Adres:
Langbroekerweg 10
 
3941 MT Doorn
Website:
Tel:
Eigenaar:
Rijksgebouwendienst / Museum Huis Doorn
Oppervlakte:
35
Openstelling:
Park vrij toegankelijk; huis is een museum.
Huis toegankelijk
Huis:
Ja - Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur. De kassa sluit om 16.00 uur. Laatste rondleiding om 16.00 uur. Iedere tweede zondag van de maand familiezondag. Dit betekent dat er om 14.30 uur behalve reguliere rondleidingen, ook kinderrondleidingen worden aangeboden. Hiervoor kunnen bezoekers zich melden bij de kassa. Vanwege de grote belangstelling voor ons museum, kan het voorkomen dat u even moet wachten voordat u mee kunt met een rondleiding. Op maandag en dinsdag is het Museum gesloten. Suppoostenmodel met vrij rondwandelen voor bezoekers: iedere eerste en derde zondag van de maand. Tevens worden van woensdag t/m zondag om 13.30 en 14.15 uur Duitstalige rondleidingen aangeboden.
Tuin toegankelijk
Tuin:
Ja
landgoed toegankelijk
Landgoed toegankelijk:
Ja
buitenplaats toegankelijk
Buitenplaats toegankelijk:
Ja
Horeca
Horeca:
Ja
Horeca besloten
Horeca besloten:
Ja - www.oranjerie-doorn.nl
Horeca
Rolstoel toegankelijk:
Ja
OV bereikbaar
OV bereikbaar:
Ja - Bushalte bij ingang
parkeren
Parkeren:
Ja - Gratis op parkeerplaats naast het poortgebouw
wandelroute(s) aanwezig
Wandelroute(s) aanwezig:
Ja
Fietsroute(s) aanwezig:
Onbekend
Ruiterroute(s) aanwezig:
Onbekend
honden
Honden:
Ja - Honden in het park toegelaten, mits aangelijnd
Honden mogen loslopen:
Onbekend
Museumwinkel
Museumwinkel:
NSW:
Nee

Huis Doorn Vriend van sKBL

Doorn - Utrecht

Vriend van sKBL Vriend van sKBL

Huis Doorn kent een geschiedenis die in de 13de eeuw begint. Restanten van de oude burcht zijn in het huidige huis nog terug te vinden. In 1536 belandt Huis Doorn op de lijst van ridderhofsteden. Na een periode van verval ondergaat het huis eind 18de eeuw een ingrijpende verbouwing, waarbij alles verdwijnt dat herinnert aan het oude kasteel. Een neoklassiek landhuis komt ervoor in de plaats. Grote bekendheid krijgt Huis Doorn door de permanente bewoning van de uit Duitsland verdreven keizer Wilhelm II (1859-1941). Hij koopt het huis in 1920 en richt het in met zijn uit Duitsland meegebrachte inboedel en kunstverzameling. Die is zo omvangrijk dat er vele treinwagons nodig zijn om alles te kunnen transporteren. Nu is Huis Doorn een museum dat wordt bedreigd in het voortbestaan.











Scroll naar boven