locatie
Waar
Straal

Gronsveld
Parkeren
Adres:
Rijksweg 68
 
6247 AK Gronsveld
Tel:
Eigenaar:
particulier bewoond
Oppervlakte:
0
Openstelling:
Niet toegankelijk, alleen voor spirituele cursussen
Huis:
Nee - Kasteel Gronsveld - spiritueel netwerk Zuid-Limburg – is een platform voor mensen die geĂ¯nteresseerd zijn in spiritualiteit. Kasteel Gronsveld organiseert Inspiratiemarathons, Stiltedagen, lezingen en workshops. Na afloop is er steeds de gelegenheid om bij een goed glas wijn je ervaringen met anderen te delen. Daarnaast zijn er regelmatig Kunstexposities. Iedere woensdagavond is er de mogelijkheid om yoga en meditatielessen te volgen.
Tuin:
Nee
Horeca:
Onbekend
Horeca besloten:
Onbekend
Rolstoel toegankelijk:
Onbekend
OV bereikbaar:
Onbekend
parkeren
Parkeren:
Ja - Op je navigatie Rijksweg in Eijsden kiezen en niet Maastricht. Parkeren kan bij de kerk, op loopafstand van Kasteel Gronsveld of gewoon op straat, parkeren is gratis.
Wandelroute(s) aanwezig:
Onbekend
Fietsroute(s) aanwezig:
Onbekend
Ruiterroute(s) aanwezig:
Onbekend
Honden:
Onbekend
Honden mogen loslopen:
Onbekend
NSW:
Onbekend

Gronsveld

Gronsveld - Limburg

Van het middeleeuwse kasteel Gronsveld van de heren Van Bronckhorst zijn nog resten van drie hoektorens en tussenliggend muurwerk te vinden. Op de overblijfselen van het noordoostelijk gedeelte wordt in opdracht van de Maastrichtenaar Andreas Adolf Gadiot een landhuis gebouwd ; 150 jaar blijft Gronsveld in de familie Gadiot. In 1880 volgt een verbouwing en krijgt het huis de huidige neogotische vormen en arkeltorentjes. Ook de nog bestaande oranjerie wordt dan opgetrokken. Bij de parkaanleg in de 19de eeuw zijn de al genoemde middeleeuwse restanten als een ruïne en toren bewust als follies in de aanleg opgenomen. De naam Gronsveld is mogelijk een afleiding van ‘groes, groos’, ‘niet omheind grasland, hooiweide’.Scroll naar boven