Living history op Huis Doorn

Op 27 en 28 mei 2017 vindt in het park van Museum Huis Doorn voor de 5e keer het Living History weekend Eerste Wereldoorlog plaats. Een bijzonder dagje uit voor het gehele gezin! Tijdens dit evenement wordt door acteurs het militaire en burgerleven tijdens de Eerste Wereldoorlog nagebootst. Daardoor stapt u daadwerkelijk in het dagelijks leven van de Eerste Wereldoorlog en beleven u en uw kinderen het verleden op een geheel andere wijze. Dit event geldt als het grootste in haar soort in Europa!

Huis Doorn Living historyHistorische groepen uit binnen -en buitenland verbeelden het leven van soldaten, burgers en verpleegsters van 100 jaar geleden. Er zijn verschillende kampementen opgebouwd en er zijn tal van historische militaire acties te beleven. Bezoekers kunnen rondlopen in het park van Huis Doorn en de kampementen bezoeken en de soldaten en burgers vragen stellen over het leven van 100 jaar geleden. Zij vertellen het publiek over het leven aan het front en geven uitleg over de wapens en uitrusting. In het park van Huis Doorn zijn ook de ‘Dames en Heren van Toen’ aanwezig. Deze deftige personen verbeelden het adellijke burgerleven aan het begin van de vorige eeuw.

Neem hier vast een kijkje

Het programma kunt u hier downloaden

Een bezoek aan het Living History evenement kan worden gecombineerd met een bezoek aan het Huis en/of het Paviljoen ‘Nederland en de Eerste Wereldoorlog’.

Voor meer informatie en reserveringen, zie de website van Huis Doorn