Koninklijke onderscheiding voor René Dessing

Cor Bouwstra / Erfgoed Landfort

Op vrijdag 9 juni 2023, tijdens de officiële opening van Huis Landfort in Megchelen, reikte Otwin van Dijk, burgemeester van gemeente Oude IJsselstreek, een Koninklijke onderscheiding uit aan René Dessing, voorzitter van sKBL en directeur van Stichting Erfgoed Landfort. René werd met deze onderscheiding benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zijn levenspartner Wim Dröge spelde hem de onderscheiding op onder het toeziend oog van de vele gasten die bij de viering van het einde van de restauratie aanwezig waren.

Bijzonder was dat meerdere burgemeesters uit Nederland en Duitsland en de Commissaris van de Koning John Berends toekeken. René spant zich inmiddels al ruim 15 jaar zeer intensief in voor het behoud van de Nederlandse historische buitenplaatsen in het algemeen en die van Huis Landfort in het bijzonder. De mooie woorden inclusief een opsomming van de staat van dienst van René Dessing leest u hier. Het warme applaus werd bijgestaan met een uitbundig “Lang zal ze leven’ door de Megchelse Harmonie St. Caecilia.

Naast de prachtige onderscheiding van René werd tijdens de feestelijke viering tevens het eerste exemplaar van het boek ‘Huis Landfort, een buiten op de grens’, door Coen Schimmelpenninck van der Oye (voorzitter van de Gelderse Ridderschap en een van de auteurs van het boek) overhandigd aan de Ridders van Gelre, René Arendsen en Bas Steman. Het boek omvat veel nieuwe informatie over het prachtig gerestaureerde huis, waarvoor een groep landelijk gerenommeerde experts en onderzoekers werd uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan deze bundel. Lees hier verder.

Scroll naar boven