Koninklijk genieten in regio Utrecht

Succesvolle lancering campagne Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen bij Slot Zeist

Op dinsdag 24 april 2018 is de campagne Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen officieel gelanceerd op Slot Zeist, één van de deelnemende locaties aan de campagne. Tijdens de lancering is het eerste exemplaar van het paspoort ‘Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen’ overhandigd aan Sander Jansen, wethouder van gemeente Zeist.

Samenwerking
RBT Heuvelrug & Vallei heeft in opdracht van de provincie Utrecht, en in nauwe samenwerking met NBTC Holland Marketing, Utrecht Marketing, VVV Kromme Rijnstreek, Citymarketing Amersfoort, Woerden Marketing, VVV Gooi & Vecht en Vrijstad Vianen deze campagne vormgegeven. Door deze brede samenwerking kan de campagne zowel voor de Nederlandse als de internationale markt worden ingezet.

Arno Ruis, projectleider Kastelen & Buitenplaatsen bij NBTC Holland Marketing: ‘Wij zien kastelen en historische buitenplaatsen als een kansrijk thema om Duitsers en Vlamingen buiten de gebaande paden te laten treden en een ander Nederland te laten ontdekken. In samenwerking met RBT Heuvelrug werken wij aanvullend en versterkend, zowel voor het interesseren van pers om artikelen te publiceren, het delen van content (bijvoorbeeld met gezamenlijk gebruik van dronebeelden) als met de campagne uitingen. De regio Utrecht is hiermee voor ons een actieve en gewaardeerde kastelenpartner’. Landelijk en regionaal adviseert sKBL het NBTC en haar partners bij dit project.

Beroemde bewoners en gasten
De campagne met als hoofdthema ‘beroemde bewoners’, wordt on- en offline geprofileerd, onder andere op de nieuwe website, via de websites van de toeristische marketingorganisaties in de provincie Utrecht en via social media en nieuwsbrieven. Naast het paspoort is er ook een z-card waarmee bezoekers op pad kunnen langs de diverse locaties en de unieke verhalen van de beroemde bewoners kunnen ontdekken in de regio Utrecht.