Search Knowledge Base by Keyword

KBL-locatie

You are here:
← All Topics

Het invoeren, wijzigen of verwijderen van gegevens over een kasteel, buitenplaats of landgoed.

De KBL-locaties worden getoond in een doorlopende lijst. Door in het grote zoekvak te beginnen met typen kan op een deel van de naam worden gezocht.

Afhankelijk van je rol kun je gegevens wijzigen (blauwe pen), verwijderen (blauw vuilnisvat) of een agenda-item / activiteit aanmaken.

Wijzigen

Het wijzigen van de gegevens van een KBL-locatie is verdeelt over 5 schermen. Dit is gedaan om de hoeveelheid gegevens te verdelen en daarnaast maakt het autorisatie van een specifiek scherm of set gegevens mogelijk.

VERGEET NIET TE SAVEN als je naar een ander scherm springt!

De meeste velden spreken voor zich of hebben een beperkte invullijst. De grijze velden zijn alleen informatief. Bijvoorbeeld wie waneer de laatste wijziging heeft aangebracht.

Scherm Identificatie: Om een aantal velden die minder voor zichzelf spreken toe te lichten:

VeldToelichting
PlaatsGebruik de 2500 plaatsen lijst uit Metapos
GemeenteDe lijst bevat de Gemeentes zoals zij er na de laatste gemeentelijke herindeling uitzien. Het kan dus voorkomen dat uw informatie verwijst naar een gemeente die niet meer bestaat. Zie Metapos voor informatie over plaatsen en gemeentes
Is locatie actiefIndien we een locatie niet meer voeren kunnen we hem inactief zetten, de locatie is niet meer zichtbaar, maar de locatiegegevens blijven bewaard.
Status locatiegegevensindien een nieuw beschreven locatie gecontroleerd moet worden door een redacteur.
Is vriendIs de KBL een betalende vriend? Hiervoor is de financiële administratie leidend.
Is partnerDit is een locatie of organisatie waarmee de sKBL samen optrekt (b.v. Nederlandse Kastelenstichting).
DatabeheerderDit is een lijst van personen die mogelijk de gegevens van zijn eigen KBL bijhoudt. Kies voor een KBL wie dat zou mogen zijn. Deze databeheerder kan alleen de gegeven m.b.t. Toegankelijkheid, Recreatie en Mogelijkheden aanpassen.
Extra InformatieGeef hier aanvullende toeristische informatie of nuancering op de ja/nee velden van het scherm Recreatie of Mogelijkheden.
..gids..De drie velden voor gids (index, blz en informatie) heeft betrekking op de Nationale gids Historische Buitenplaatsen van René Dessing en Jan Holwerda uit 2012.

De velden op de schermen Toegankelijkheid, Recreatie en Mogelijkheden spreken over het algemeen voor zichzelf.

Toelichting behoeft de keuze voor een of meer foto’s bij de KBL-locatie:

Geef een reactie

Scroll naar boven