KBL vallen in de prijzen bij Postcodeloterij

InterieurTijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcodeloterij op 3 februari 2016 vielen zes kasteelmusea in de prijzen bij de toekenning van bijdragen aan culturele goede doelen. De winnaars zijn Duivenvoorde, Middachten, Heeze, Mensinge, Slot Zuylen en Fogelsangh State. In een gezamenlijke actie verkregen de zes KBL, die alle de zorg voor een bijzonder historisch interieur hebben,
€ 545.000,-. dit geld zal worden besteed aan restauratie van onderdelen uit de huisinrichting. Dat is een mooie (financiële) erkenning voor het belang en de waarde die deze zes huizen uit de collectie van circa 53 Nederlandse kasteelmusea vertegenwoordigen. Van harte gefeliciteerd.

Slot SchaesbergOp dezelfde avond ontving onze sKBL Vriend Slot Schaesberg in Landgraaf € 788.000,- voor de restauratie van de kasteelruïne. Dit bijzondere project in Limburg tracht de volledige herbouw te realiseren van het ruïneuze slot. Daarbij zal ook een historische moestuin worden gerealiseerd en dient het project onder andere als plek voor jongeren om leer- en werkervaringen op te doen bij de bouw van dit geweldige kasteelcomplex. Het bedrag betekent een enorme impuls voor dit bijzondere project.