KBL genomineerd voor de Erfgoed Duurzaamheidsprijs 2023

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft samen met het Nationaal Restauratiefonds en Nederland Monumentenland wederom het initiatief genomen voor de Erfgoed Duurzaamheidsprijs. Verduurzaming van erfgoed blijft een actueel thema. Dit jaar wordt een bijzonder en/of uitdagende verduurzaming van een monument beloond. Er zijn dit jaar in totaal 43 monumenten voorgedragen, waaronder enkele KBL die wij hier graag voor u uitlichten. Tijdens de Week van het Duurzaam Erfgoed op 28 september worden de winnaars bekend gemaakt.

Welk verduurzaamd monument is uw favoriet?
Een particulier en een zakelijk project – gekozen door een vakjury en erfgoedprofessionals – maken kans op de prijs, maar er is dit jaar ook een publieksprijs. Like uw favoriete verduurzaamde monument en klik vóór 24 september op het hartje bij het project. U mag meerdere monumenten liken. Kijk op www.monumenten.nl/duurzaamheidsprijs en laat u inspireren door de vele inzendingen die elk met inachtneming van de monumentale waarden hun pand hebben verduurzaamd.

Klik op de afbeelding voor meer informatie op www.monumenten.nl over de verduurzamingsmaatregelen die de KBL heeft genomen.

Buitenplaats Schuilenburg
Buitenplaats Schuilenburg (voorheen Wendelgoor), Schuilenburglaan 7 Almelo
Buitenplaats Huis Landfort, Landfortseweg 4 Megchelen
Château Neercanne, Von Dopfflaan 10 Maastricht
Château St. Gerlach, Joseph Corneli Allee 1 Valkenburg aan de Geul
Landgoed de Grote Noordijk, Hw. Lordensweg 108 Wilp

Laat een reactie achter

Scroll naar boven