Kasteel in zicht!

Ida Schuurman en Irene Goede (illustraties), Kasteel in zicht, Hilversum 2017

Kinderboek (vanaf 8 jaar), gelezen door voorlees-oma Lydia Scheen en haar kleinzoons. 

Dit boek is een interessant ‘weetjes-boek’ en leuk om door te bladeren. De tekeningen maken nieuwsgierig naar de verhalen erachter en zo kom je via de vele tekstblokjes heel veel te weten over het leven in en rond kastelen.

Kleinzoon ridder Lieuwe (4 ½) is vooral nieuwsgierig hoe zo’n blijde (op pagina 81) toch wel werkt. Ridder Wietse (6 ½) vindt de grote tekening (voorin het boek) van het kasteel waar je ín kunt kijken heel boeiend. Alle ruimtes worden nauwkeurig bekeken en besproken. De ‘schatkist’ (boekenkist op pagina 70) is ook fascinerend: wat zou daar in zitten…?

De overzichtsprent van waar kastelen te vinden zijn in Nederland en Vlaanderen werkt uitnodigend: we gaan met de ogen dicht prikken en kijken welk kasteel we in de komende vakantieweek gaan bezoeken.

Vanaf 8 jaar is het boek zelfstandig door te lezen en goed in te zetten voor een boekbespreking op school. Zelf ontdek ik er ook nog vele grappige, bizarre en interessante wetenswaardigheden in. Kortom: Kasteel in zicht! is een aanrader voor jong en oud. (LS)

Kasteel in zicht! verscheen bij Fontaine Uitgevers te Hilversum. Dit gebonden kijk- en leesboek telt 96 pagina’s.

ISBN 978 90 5956 721 4 Prijs: € 17,95

Scroll naar boven