Assistent Tuinbaas Thies Koggel wint Prijs Jong MonumentenTalent

Tijdens het Nationaal Monumentencongres op 10 november 2016 ontving Thies Koggel de Prijs Jong MonumentenTalent 2016 uit handen van Susan Lammers, juryvoorzitter en directeur van de RCE. Thies, werkzaam op Landgoed De Wiersse in Vorden en voor de prijs voorgedragen door het Gilde van Tuinbazen, krijgt nu de kans om zich nog verder te bekwamen; de prijs bestaat uit een persoonlijk ontwikkelingstraject dat wordt gefinancierd door het Mondriaanfonds.

thies-koggelDe jury roemt Thies omdat “hij zich al op jonge leeftijd heeft onderscheiden in het groene erfgoeddomein en ruim boven het spreekwoordelijke maaiveld uitsteekt. Hij laat in zijn werk zien dat hij in het onderhouden van historische landgoederen de combinatie zoekt én vindt tussen ambacht en onderzoek. Na zijn HBO Tuin- en Landschapsmanagement heeft hij stage gelopen in Engeland om zich verder te bekwamen in zijn vak, wat zijn gedrevenheid onderstreept. Zijn talent wordt duidelijk in zijn veelzijdige werk dat bestaat uit werkvoorbereiding, onderzoek, calculaties en advisering voor beheersmaatregelen.”

“Hij is gepassioneerd en schuwt discussies met zijn veelal veel oudere collega’s niet. Bij Thies is het niet zozeer dat zijn werkkring hem opneemt en omhoog trekt, maar dat hij laat zien het vermogen te hebben een organisatie omhoog te stuwen. Dat is een bijzondere kracht die maakt dat de jury unaniem van mening is dat Thies de prijs Jong MonumentenTalent 2016 verdient.

Thies was voorgedragen door het Gilde van Tuinbazen, waar hij binnenkort lid van zal zijn.