Janelle Moerman van Huygens’ Hofwijck stapt over naar Museum Prinsenhof

Janelle Moerman, directeur van Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn in Voorburg, is per 1 januari 2017 benoemd tot de nieuwe directeur van Museum Prinsenhof Delft.

© Charles Groeneveld
© Charles Groeneveld

Janelle Moerman treedt in 2011 samen met Peter van der Ploeg aan als directeur van Huygensmuseum Hofwijck. Vanaf 2012 realiseren zij een omvorming van de buitenplaats, waarbij het hoofdgebouw werd gerenoveerd, nieuwe museale presentaties werden geïnstalleerd en de originele ijskelder in ere is hersteld. Het poortgebouw werd gerestaureerd, uitgebouwd en omgevormd tot een nieuw entreegebouw met daarin een kassa, winkel, tearoom en vergaderlocatie. De buitenplaats kreeg tevens een nieuwe positionering, het is nu de plek waar de bezoeker door de ogen van Constantijn Huygens en zijn zoon Christiaan naar de Gouden Eeuw kijkt. Onder een nieuwe naam, Huygens’ Hofwijck, is de buitenplaats klaar voor de toekomst. Voor de omvorming werd ruim 1 miljoen euro geworven bij fondsen, bedrijven, overheden en particulieren.

sKBL dankt Janelle voor haar betrokkenheid bij Hofwijck, de Zuid-Hollandse buitenplaatsen en enthousiaste steun aan sKBL. Wij wensen haar veel succes bij de Prinsenhof en wie weet komt dat in de komende jaren die mooie expositie over de Nederlandse historische buitenplaatsen waarvoor het wel weer tijd wordt.