International Land-Art Maastricht 2019 op landgoed Vliek

Nog tot eind juni 2019 is de expositie te bewonderen van het project International Land-Art Maastricht op landgoed Vliek te Ulestraten.

Landgoed Vliek

De Stichting International Land-Art Maastricht (IL-AM) heeft als doel om met kunst de aandacht van een groter publiek te vestigen op de historische buitenplaatsen, kastelen en landgoederen, op de aangrenzende natuur en op de verbinding tussen de diverse domeinen van Buitengoed Geul en Maas. De stichting wil dit doel onder meer bereiken door tweejaarlijks een Land-Art manifestatie te organiseren op een van de Zuid Limburgse landgoederen.

Een manifestatie bestaat uit:

  • een werkweek met symposium voor de deelnemende kunstenaars op een van de landgoederen.
  • een expositie van de kunstwerken.
  • een educatief programma voor schoolkinderen.
  • een opening met activiteiten. 

Dit jaar is er gekozen voor het prachtige Landgoed Vliek in Ulestraten. Naast het landgoed ligt een park met bospartij en twee vijvers. Deze werden aangelegd in het begin van de 20ste eeuw als verfraaiing van een ouder landschapspark uit circa 1800. Twintig land art-kunstenaars laten zich gedurende een week inspireren door het hellingbos en de suikerfabriek bij Landgoed Vliek en maken ter plekke hun kunstwerken in de natuur (buitenkunst, geen beeldentuin). Enkele kunstenaars maken zelfs meerdere werken in het hellingbos. In totaliteit zijn er meer dan 15 werken te zien. Kijk voor meer informatie op de website van IL-AM

Scroll naar boven