Hidden Ireland, B&B in historische huizen

Hannah Flynn is voorzitter van Hidden Ireland, een vereniging van 32 particuliere historische huizen met een Bed & Breakfast verspreid over Ierland (https://hiddenireland.com). Enthousiast vertelt Hannah over haar vereniging. Hidden Ireland is opgericht in de jaren ’80 van de vorige eeuw door een groep eigenaren van historische huizen. Deze eigenaren zochten een passende manier om het onderhoud van hun huizen te kunnen blijven financieren. Zij besloten hun huizen open te stellen en overnachtingsmogelijkheden te bieden. De eigenaren wilden hun huis echter niet tot hotel verbouwen. De huizen vormen een belangrijk onderdeel van het Ierse culturele erfgoed en een verbouwing tot hotel zou het unieke karakter van het huis aantasten. De eigenaren kozen er daarom voor een vereniging op te richten en een totaal nieuw product te ontwikkelen in een eigen nichemarkt: een luxe B&B in een historisch huis met veel aandacht voor gastvrijheid, sfeer en culinair genieten.

Collon House, Collon

Concept groot succes

Het concept bleek een enorm succes. De afgelopen 35 jaar heeft de vereniging een eigen groene reisgids The Hidden Ireland geproduceerd. In deze gids zijn circa 40 particuliere historische huizen opgenomen, die B&B bieden met ontbijt met de mogelijkheid om ’s avonds te dineren. Ook lunches en picknicks kunnen geregeld worden.

Het diner is een essentieel onderdeel van The Hidden Ireland-experience. Gasten eten meestal samen aan een fraai gedekte lange tafel met kaarslicht en bloemen. Vaak wordt gekookt met producten uit de eigen tuin. Alle huizen zijn omgeven door prachtige tuinen en boslandschap. Sommige huizen hebben zelfs hun eigen meer. Er is dus veel gelegenheid om te wandelen, fietsen, vissen, varen en paard te rijden. De huizen bieden niet alleen een verblijfsmogelijkheid voor individuele gasten, maar ook voor groepen.

Diner in Ballyvolane House, Fermoy

Criteria voor lidmaatschap Hidden Ireland

Om lid te mogen worden van Hidden ireland moet een huis aan een aantal strenge criteria voldoen, zoals:

  • Het huis moet in particuliere handen zijn en door de eigenaar zelf beheerd worden
  • Het moet gaan om een historisch huis met een historische waarde
  • De eigenaar dient bezoekers te ontvangen als gasten, zoals hij of zij eigen vrienden zou ontvangen
  • Het huis moet goed onderhouden zijn en zoveel mogelijk in authentieke staat met passend meubilair. Ook de tuin moet goed onderhouden zijn.
  • Er mag geen hotelreceptie zijn.

De huizen die zijn aangesloten bij Hidden Ireland zijn vaak al generaties lang eigendom van een en dezelfde familie. Zo vestigde bijvoorbeeld de familie Perceval zich in 1665 op Temple House. Daar verblijven zij nog steeds, ook al dateert het huidige huis van 1825. Zelf is Hannah Flynn eigenaar van Roundwood, een huis uit 1730.

Roundwood House, Mountrath

Aanbod

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze Ierse historische huizen en landgoederen? Hannah Flynn heeft voor lezers van de sKBL nieuwsbrief een mooi aanbod. Bij aankoop van een Hidden Ireland voucher krijgt u 10% korting. Maak hiervoor gebruik van de onderstaande link, kies European Hidden Ireland Gift Vouchers en vul de code EUR10 in voor uw korting: https://vouchers.hiddenireland.com/sites/hiddenirelandcountryhouses/step-1-select-voucher.aspx?bsid=32944420

Scroll naar boven