Het verhaal van Holland

Het Muiderslot heeft een ambitieus plan ontwikkeld voor een nieuwe vaste tentoonstelling: Het verhaal van Holland. Op deze tentoonstelling zal te zien zijn hoe de graven van Holland een belangrijke invloed hebben gehad op de ontwikkeling van Holland en hoe zij het spel om de macht in het middeleeuwse Europa speelden. Veel musea in de omgeving van Amsterdam laten de geschiedenis zien van de 17de eeuw, maar er is in Europa nog geen museum van de middeleeuwse geschiedenis. Het Muiderslot wil hierin verandering brengen.

Het boeiende verhaal van het Hollandse Gravenhuis komt straks op het Muiderslot op een aantrekkelijke manier tot leven. Daarbij krijgen kinderen en leerlingen een inspirerend educatief programma aangeboden, waarin ze kennismaken met een boeiend onderdeel van de vaderlandse geschiedenis en belangrijke Europese waarden die al in de middeleeuwen zijn ontstaan, in een levendige presentatie waarin zelf beleven en ervaren centraal staan.

Het Muiderslot positioneert zich met dit project als het centrale museum voor de adel in de middeleeuwen met verbindingen en samenwerkingsverbanden naar andere musea in binnen- en buitenland, met collecties en presentaties die hierop aansluiten en verdiepen. De tentoonstelling zal in 2020 of 2021 worden geopend.

Voor het zover is, moet er nog veel gebeuren. De fondsenwerving en voorbereidingen zijn in volle gang. Er is al veel enthousiasme en bereidheid tot samenwerking. Ook u kunt misschien bijdragen aan dit project. Bekijk hier het volledige plan.

Scroll naar boven