Grote particuliere schenking voor Duivenvoorde

Recent ontving het Restauratiefonds Duivenvoorde in Voorschoten van een particulier uit de regio een schenking van € 100.000. Deze schenking wordt de komende vijf jaar ingezet voor tastbare restauratieprojecten op Duivenvoorde.

De bijdrage gaat om te beginnen naar de restauratie van de historische tuinmuren en hekwerk in de Leidse tuin. Mede dankzij deze schenking kan het project dit najaar nu feitelijk in gang worden gezet. Andere financiers van dit restauratieproject zijn de Provincie Zuid Holland (erfgoedlijn landgoederenzone), het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Duivenvoorde.

Sinds de oprichting van het Restauratiefonds Duivenvoorde in 2012 is er al veel gebeurd. Het historisch torenuurwerk klingelt weer (project 2012), de 18de-eeuwse Marot Zaal krijgt gefaseerd haar oorspronkelijke vergulding terug (project 2013-2014), het schilderij Schaatsers bij een Hollandse stad van Andreas Schelfhout (1857) uit voormalig familiebezit is weer thuis op Duivenvoorde (project 2015) en de historische tuinmuren van de Leidse tuin worden binnen afzienbare tijd gerestaureerd (project 2016). Het restauratieproject 2017 heeft tot doel alle klokken in huis weer te laten tikken.

Lees meer op de website van Duivenvoorde