Gratis parkjaarkaart voor ‘buren’ Kasteel de Haar

Begin mei 2016 ontvingen alle inwoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, de ‘buren’ van Kasteel de Haar, een groen geschenk in de brievenbus in de vorm van een gratis Parkjaarkaart. De Parkjaarkaart geeft een jaar lang gratis toegang tot het kasteelpark en laat buurtbewoners genieten van de stijltuinen, romantische waterpartijen en het landschapspark rondom het sprookjesslot. Het cadeau is een vervolg op de succesvolle actie met gratis Parkjaarkaarten in 2015. Afgelopen jaar bezochten ruim 7.000 buren met de kaart het park en de tuinen van De Haar. Het groene geschenk is dit jaar mogelijk gemaakt door Rabobank Utrecht, Gemeente Utrecht, Natuurmonumenten, Koetshuis de Haar en Kasteel de Haar. Met de actie dragen de partners bij aan een van hun gezamenlijke doelen om natuur en cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek.
De Haar parkjaarkaart

Kasteel de Haar wordt omringd door een groene oase met een prachtig landschapspark, verschillende stijltuinen, statige lanen, slingerende waterpartijen en romantische bruggetjes. Er is een Romeinse Tuin, een Rozentuin en een Buxusparterre, maar ook een Hertenkamp, Doolhof en Picknickweide. De gratis Parkjaarkaart biedt alle inwoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern een jaar lang gelegenheid om te genieten van het groene geschenk.

Ronald van Maldegem, directeur Particulieren Rabobank Utrecht
“Een aandeel in elkaar. Onze missie is het versterken van onze klanten en hun omgeving. We helpen particulieren en bedrijven hun dromen en ambities waar te maken. Ook in Leidsche Rijn. Zo maken we samen met Kasteel de Haar cultuur toegankelijk voor een breed publiek. En stellen we u graag in de gelegenheid kennis te maken met het kasteelpark via de Parkjaarkaart. Namens Rabobank Utrecht wens ik u veel plezier!”

Kees Geldof, Wijkwethouder en wethouder voor groen en recreatie
“Inwoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern kunnen genieten van de nieuwe stad met oude dorpskernen en van de nabijheid van een van de mooiste stadsranden van Utrecht. Midden in het landgoed Haarzuilens ligt al meer dan 100 jaar Kasteel de Haar met daar omheen een prachtig park. Met de gratis Parkkaart kunt u het hele jaar door genieten van dit park. Een bezoek aan dit park is genieten van prachtige natuur en historische omgeving dicht bij huis.”

Udo Hassefras, Beheerder landgoed Haarzuilens Natuurmonumenten
“Groen en gastvrij, dat is landgoed Haarzuilens ten voeten uit. Natuurmonumenten beheert de landerijen rondom Kasteel de Haar, een mooi natuurgebied op loop- en fietsafstand van Leidsche Rijn. Samen met het kasteel houden we de unieke eenheid van dorp, landerijen en kasteel in stand. Kom fietsen of wandelen langs bloemrijke weides, kleurrijke akkers en luister naar het gekwaak van kikkers.”

Anetta de Jong, directeur Kasteel de Haar Utrecht
“De Haar is bij de meeste mensen natuurlijk bekend van het prachtige kasteel. Maar wij zijn minstens even trots op ons enorme park! Schitterende tuinen met buxus en rozen, een doolhof, een hertenkamp, een picknickweide, alle ruimte voor een wandeling met familie en vrienden. Het kasteel doemt tussen de bomen steeds weer op als décor bij het groen. Voor veel mensen is het park nog onbekend, en dat willen we met deze Parkjaarkaart graag veranderen. Begin 1900 werd deze tuin onderhouden door wel 8 tuinlieden. Ook nu nog is het onderhoud een  heidens karwei, maar het resultaat is een lust voor het oog. Wist u dat er in de Rozentuin bijna 80 soorten rozen staan? Wij hopen dat onze buren vaak komen genieten!”